Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat de website beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken, gebruiker sesies te regelen en zoekmachine vriendelijke slugs te kunnen wijzigen. Door de site verder te bezoeken, gaat u akkoord met dit gebruik. Lees meer Sluiten
Meer nieuws
Uitreiking Brightlands Convention Award 2017
zondag 18 maart 11:00

Tijdens de bijeenkomst van de Maastrichtse congresambassadeursclub Amici ad Mosam, ontving prof. dr. Judith Sluiter, MBA ,de Brightlands Convention Award 2017.

Dit netwerk, geïnitieerd door Maastricht Convention Bureau, zet zich in voor de internationale positionering van Maastricht als congresbestemming. Wethouder John Aarts van de gemeente Maastricht overhandigde haar de award. Professor Sluiter mag zich nu een jaar lang ‘beste congresambassadeur’ voor Maastricht en regio noemen.

Jaarlijks wordt de Brightlands Convention Award door het bestuur van het Maastricht Convention Bureau toegekend aan de wetenschapper die de grootste impact heeft gehad als ambassadeur voor Maastricht richting nationale en internationale wetenschappelijke associaties. Tijdens grote evenementen en congressen is de positieve spin-off hiervan in Maastricht en omstreken goed zichtbaar.

Brightlands is sponsor van de award en strategisch partner van het Maastricht Convention Bureau en onderstreept met dit partnerschap de meerwaarde van congressen voor de Limburgse kenniseconomie.

Genomineerden


De volgende wetenschappers werden dit jaar genomineerd voor de Brightlands Convention Award 2017:

1.Prof. dr. Chris Arts, MUMC +, Hoofdonderzoeker (Pre-)klinisch Biomaterialen, ECB 2018.

2.Prof. dr. Judith Sluiter, MBA, Coronel institute, AMC, Directeur Amsterdam Public Health Institute, ICOH 2024

3.Prof. dr. Gert Kwakkel, Chair Neurorehabilitation VU Amsterdam, Neurorehabilitation congress.

Het bestuur van het Maastricht Convention Bureau is unaniem tot het besluit gekomen dat prof. dr. Judith Sluiter, MBA, zich bijzonder verdienstelijk heeft gemaakt voor de kandidatuur van Maastricht als bestemming voor the International Congress on Occupational Health 2024. Ondanks haar verbondenheid aan het Amsterdams Medisch Centrum, verkiest zij Maastricht boven Amsterdam. Zij zal optreden als voorzitter voor het local organising committee als Maastricht gaststad is voor dit congres in 2024.

De complimenten van de jury gingen vergezeld van een bronzen beeld, waarin de typische ‘B’ van Brightlands verwerkt is, vervaardigd door kunstenaar Wil van der Laan.

Directeur van het Maastricht Convention Bureau, Jurgen Moors: "Wij zijn als Maastrichtse congres community zeer verheugd met deze benoeming van een toonaangevend wetenschapper als professor Sluiter en het feit dat zij ondanks haar verbondenheid aan het AMC, de voorkeur geeft aan Maastricht als congresbestemming voor ICOH 2024."  

Gebruikte trefwoorden, klik op het trefwoord voor meer artikelen over dit onderwerp:

Amici ad Mosam

Het weer in Limburg
zaterdag 25 januari 14:56 Zwaar bewolkt Maastricht 2.6 °C WZW 1 Min: 2 Max: 5
Evenementen