Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat de website beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken, gebruiker sesies te regelen en zoekmachine vriendelijke slugs te kunnen wijzigen. Door de site verder te bezoeken, gaat u akkoord met dit gebruik. Lees meer Sluiten
Meer nieuws
Maastricht snelst groeiende vestiging van fiets start-up Swapfiets vóór officiële opening.
maandag 19 maart 12:30

Met de lancering van abonnementsdienst Swapfiets in Maastricht, hoeft de Maastrichtenaar zich nooit meer zorgen te maken over een kapotte fiets. Voor een vast bedrag per maand krijgen klanten een kwalitatieve fiets en zorgt Swapfiets ervoor dat deze het altijd doet. Service en reparaties zijn namelijk inclusief.  

Het concept slaat aan in Maastricht: al voor de officiële opening van aanstaande donderdag rijden er 194 Swapfietsen rond. Vestiging Maastricht heeft daarmee het record van het bedrijf verbroken. Swapfiets werkt simpel: voor €15 per maand (€12 voor studenten) krijgen klanten een robuuste fiets, dubbel slot, altijd werkende verlichting en diefstalverzekering. Bij een defect, zoals een lekke band, komt er binnen twaalf uur een fietsenmaker langs aan huis. Deze zal de Swapfiets repareren of ‘swappen’ voor een ander exemplaar. Op deze manier is de klant altijd binnen tien minuten weer onderweg. 

Fietsstad Maastricht

De startup, opgericht door drie studenten van de Technische Universiteit Delft, is met meer dan 29.000 klanten en de nominatie voor “Dutch Startup of the Year” (NIMA), al een groot succes in Nederland. Maastricht is de 15e Nederlandse stad waar het concept wordt uitgerold. Nooit eerder meldden zich zo veel nieuwe klanten aan in de eerste week op de website www.swapfiets.nl. Maastricht is met de compactheid van de stad een uitgelezen fietsstad. Daarnaast biedt Swapfiets een perfecte oplossing om het hoge percentage buitenlandse studenten kennis te laten maken met de Nederlandse fietscultuur.  

Blauwe voorband

Het bedrijf onderscheidt zich van bestaande fietsconcepten omdat het ook zorg draagt voor de duurzaamheid van de fiets. Door de introductie van Swapfiets zullen de fietswrakken, en daarmee overvolle en rommelige fietsenrekken, afnemen. Wanneer het abonnement is opgezegd, wordt de fiets namelijk verwijderd uit de stad. De Swapfiets is te herkennen aan de iconische blauwe voorband. Mede-oprichter Steven Uitentuis: “In elke stad, in elk fietsenrek een blauwe band. Dat is onze ambitie!” 

Officiele opening:

Op donderdag 22 maart om 19:00-21:00 zal de winkel van Swapfiets Maastricht officieel worden geopend door Wethouder Aarts. Het pand aan de Spoorweglaan 18 is de laatste weken volledig verbouwd en ingericht als winkel en loods van het merk.  Omwonenden, ondernemers en (potentiële) klanten zijn welkom om langs te komen om de opening met een feestelijke borrel te vieren.

 

Gebruikte trefwoorden, klik op het trefwoord voor meer artikelen over dit onderwerp:

Swapfiets

Het weer in Limburg
dinsdag 25 september 21:16 Vrijwel onbewolkt (zonnig/helder) Maastricht 8.2 °C NO 2 Min: 4 Max: 16
Evenementen