Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat de website beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken, gebruiker sesies te regelen en zoekmachine vriendelijke slugs te kunnen wijzigen. Door de site verder te bezoeken, gaat u akkoord met dit gebruik. Lees meer Sluiten
Meer nieuws
CDA Maastricht polst twee informateurs
vrijdag 23 maart 15:00

Prof. dr. Rianne Letschert, rector magnificus van de Universiteit Maastricht en Wil Rutten, voormalig gemeentesecretaris van Maastricht en algemeen directeur van de provincie Brabant, zijn bereid gevonden om het informatieproces te leiden. Het informatieproces moet resulteren in een coalitie van fracties uit de nieuwe gemeenteraad van Maastricht, die bereid zijn de stad de komende vier jaar te gaan besturen.

De beoogd informateurs gaan pas aan het werk nadat de verkiezingsuitslag officieel vast staat. Dat zal nog enige dagen duren omdat er besloten is tot een hertelling. Omdat het verschil tussen de grootste partij (CDA) en de nummer twee (Seniorenpartij Maastricht) dusdanig groot is dat de hertelling niet tot een andere grootste partij zal leiden, heeft het CDA, na overleg met SPM, besloten om niet onnodig tijd te verliezen en de beoogd informateurs alvast aan te zoeken.

De opdracht aan de twee informateurs wordt om de mogelijkheden van verschillende coalitievormen te onderzoeken, die op een stabiele en ruime meerderheid van de nieuwe gemeenteraad kan steunen, en daarmee dus ook recht doet aan de verkiezingsuitslag.

Rianne Letschert is gevraagd vanwege haar verbindende kwaliteiten en groot netwerk in Maastricht en regio.

Wil Rutten is zeer ervaren in het openbaar bestuur, en was in 2014 informateur in het formatieproces dat leidde tot de huidige coalitie van SPM, D66, SP, GroenLinks en VVD.

Gebruikte trefwoorden, klik op het trefwoord voor meer artikelen over dit onderwerp:

CDA Maastricht

Gemeenteraadsverkiezingen

Het weer in Limburg
zaterdag 24 oktober 11:27 Zwaar bewolkt Maastricht 13.0 °C ZZW 4 Min: 10 Max: 15
Evenementen