Home > Centre Céramique en Fomaas presenteren de winnaars van de wedstrijd Barmhartigheid

Centre Céramique en Fomaas presenteren de winnaars van de wedstrijd Barmhartigheid

mrt 30, 2018 | Maregio

In Centre Céramique is op zondag 25 maart de tentoonstelling Barmhartigheid feestelijk geopend . Circa 50 amateurfotografen hebben hun visie op barmhartigheid vastgelegd. Er zijn 3 speciale nominaties uitgereikt, en wel aan: Sammy Hermans met haar zelfportret: jij zorgt voor mij en ik voor jou. Zij won de eerste prijs. Karin de Jonge met haar foto van ‘Pa-radijs’ werd tweede en de derde plaats is voor Paul Smulders met een foto van een straatmuzikant.

De tentoonstelling is het resultaat van een wedstrijd, uitgeschreven door Fomaas, een stichting van fotoclubs ter bevordering van de amateurfotografie. Ruim 180 fotografen zijn de uitdaging aangegaan. De meer dan 50 winnaars en hun familie kwamen zondag hun winnende beelden bekijken. Zij maakten foto’s van hulpverleners, momenten van troost en compassie, beelden die een nieuwe visie op de traditionele invulling van barmhartigheid geven

Fomaas en Centre Céramique grepen het thema van de Heiligdomsvaart 2018 aan om deze wedstrijd tentoonstelling te organiseren. De tentoonstelling is tot en met 10 juni te zien in Centre Céramique.