Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat de website beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken, gebruiker sesies te regelen en zoekmachine vriendelijke slugs te kunnen wijzigen. Door de site verder te bezoeken, gaat u akkoord met dit gebruik. Lees meer Sluiten
Meer nieuws
’t Groet Mestreechs Dictee georganiseerd door Veldeke Krink Mestreech
donderdag 05 april 10:00

Doe zondag 8 april van 11.00 – 12.00 uur mee aan ’t Groet Mestreechs Dictee! Met vrienden, familie, collega’s of alleen!

Iedereen kan gratis meedoen aan ‘Groet Mestreechs Dictee’ dat al voor de 15e keer plaatsvindt in Centre Céramique. Winnen zou uiteraard leuk zijn, maar het plezier en de interesse in het dialect staan voorop! Bang om te veel fouten te maken? Neem dan deel ‘veur spek en boene’ en leer zo in het ‘Mestreechs’ te schrijven. Of meld je samen met vrienden, collega’s of familie aan als groep (minimaal 3 personen).

Om de basis van het geschreven Maastrichts onder de knie te krijgen zijn op de website www.mestreechsdictee.nl  handige spellingtips te vinden. Ook op de Facebookpagina van Veldeke Krink Mestreech worden regelmatig tips geplaatst die ideaal zijn om te gebruiken bij de voorbereiding.

Meer achtergrondinformatie over onze eigen ‘Mestreechter Taol’ is te vinden op www.mestreechtertaol.nl . Aanmelden en meer informatie: www.mestreechsdictee.nl

 

Gebruikte trefwoorden, klik op het trefwoord voor meer artikelen over dit onderwerp:

Groet Mestreechs Dictee

Veldeke Krink Mestreech

Het weer in Limburg
maandag 16 juli 04:46 Vrijwel onbewolkt (zonnig/helder) Maastricht 16.0 °C O 1 Min: 14 Max: 29
Evenementen