Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat de website beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken, gebruiker sesies te regelen en zoekmachine vriendelijke slugs te kunnen wijzigen. Door de site verder te bezoeken, gaat u akkoord met dit gebruik. Lees meer Sluiten
Meer nieuws
Koninklijke onderscheiding voor dr. Jan Tordoir
zaterdag 07 april 11:00

Burgemeester Penn-te Strake  reikte vrijdag 6 april de Koninklijke onderscheiding Officier in de Orde van Oranje Nassau uit bij gelegenheid van het afscheid van dr. Jan Tordoir tijdens het symposium ‘Shuntchirurgie: een verbinding voor het leven’.

De heer Tordoir is sinds 1989 als vaatchirurg werkzaam in het Maastricht Universitair Medisch Centrum+ (MUMC+), en sinds 1992 hoofd van het non-invasief vaatlaboratorium van het Hart- en Vaatcentrum MUMC+. Betrokkene is voorgedragen vanwege zijn bijzondere persoonlijke verdiensten op het terrein van de vaatchirurgie, werkzaamheden waarbij de samenleving in belangrijke mate is gebaat. Dr. Tordoir is een nationaal en internationaal zeer gewaardeerd arts en onderzoeker op het gebied van de toegangschirurgie. Hij verrichtte toonaangevend onderzoek op het terrein van de zogenaamde shuntchirurgie en wordt gezien als een internationale autoriteit op dit gebied. Een goed functionerende vaattoegang is voor patiënten die lijden aan nierfalen van levensbelang. Vanwege zijn kennis en expertise op dit gebied is het MUMC+ hét expertise centrum voor complexe shuntchirurgie.

Buiten zijn werkzaamheden als vaatchirurg zet hij zich in voor het doceren van medische specialisten die betrokken zijn bij deze specifieke zorg. Tevens organiseert hij jaarlijks een internationaal vaatcongres waar hij zijn kennis en expertise overdraagt en deelt met artsen en andere medische zorgspecialisten. De heer Tordoir is oprichter (1997) van the Vascular Access Society (VAS). Van 1997-2005 was hij secretaris van deze organisatie, aansluitend voorzitter (2005-2007). In 2016 heeft hij zijn bestuurslidmaatschap van VAS beëindigd. Hij maakt sinds 2017 deel uit van het organisatiecomité van het VAS-congres dat in 2019 in Rotterdam plaats vindt. Decorandus is hoofdredacteur van the Journal of Vascular Acces (2007-heden) en heeft talloze wetenschappelijke publicaties op zijn naam staan.

 

Gebruikte trefwoorden, klik op het trefwoord voor meer artikelen over dit onderwerp:

Hart en Vaatcentrum

Burgemeester Penn-te Strake

dr Jan Tordoir

Het weer in Limburg
maandag 25 oktober 08:14 Zwaar bewolkt Maastricht 7.1 °C Z 3 Min: 3 Max: 12
Evenementen