Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat de website beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken, gebruiker sesies te regelen en zoekmachine vriendelijke slugs te kunnen wijzigen. Door de site verder te bezoeken, gaat u akkoord met dit gebruik. Lees meer Sluiten
Meer nieuws
ME-oefening binnenstad Maastricht
dinsdag 10 april 10:30

Op diverse plaatsen in Zuid-Limburg vinden in week 15 en 16 ME-oefendagen plaats. Tijdens deze dagen worden zo’n 150 politiemensen getraind in het optreden van de Mobiele Eenheid (ME). Om de oefeningen zo realistisch mogelijk te maken, verzorgen o.a. scholieren van diverse onderwijsinstellingen tegenspel.

Het merendeel van het programma vindt in besloten omgeving plaats. Op donderdag 12 en 19 april zal de binnenstad van Maastricht echter het decor zijn van de ME-oefendagen. Van zo’n 9.00 tot 16.00 uur worden er op beide dagen situaties in scène gezet, waarop het ME-peloton in actie komt. Daarnaast zal op dinsdag 10 en 17 april in de namiddag een oefening in en rondom  winkelcentrum Entre Deux in Maastricht georganiseerd worden. Bezoekers van de stad worden op diverse manieren geïnformeerd over deze oefendagen. Eventuele overlast wordt zoveel mogelijk tot een minimum beperkt.

Trainen in een publieke omgeving is van absolute meerwaarde voor de politie. Politiemensen die deel uitmaken van de training behouden hun bevoegdheden en kunnen worden ingezet voor daadwerkelijke incidenten. De noodnummers van politie, brandweer en ambulance zijn op de hoogte van de oefendagen en staan in directe verbinding met de getrainde eenheden.

 

 

Gebruikte trefwoorden, klik op het trefwoord voor meer artikelen over dit onderwerp:

ME-Oefening

Het weer in Limburg
maandag 19 november 04:40 Vrijwel onbewolkt (zonnig/helder) Maastricht -0.6 °C NO 3 Min: 2 Max: 7
Evenementen