Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat de website beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken, gebruiker sesies te regelen en zoekmachine vriendelijke slugs te kunnen wijzigen. Door de site verder te bezoeken, gaat u akkoord met dit gebruik. Lees meer Sluiten
Meer nieuws
Expositie Egide Rutten in boekhandel Dominicanen
woensdag 11 april 11:30

Egide Rutten exposeert van 8 april t/m 2 juni op het priesterkoor in boekhandel Dominicanen.  De naam van deze expositie is Abstraction.

Na voltooiing van de Stadsacademie voor Toegepaste Kunsten te Maastricht, werkte Egide Rutten als ontwerper bij verschillende publiciteitsstudio’s in Amsterdam. Na zo’n 15 jaar keerde hij terug naar de Limburgse hoofdstad, om aldaar een eigen ontwerpstudio te beginnen.

Onafhankelijk van deze werkzaamheden ontwikkelde hij zich ook als schilder. Om het vrije schilderen niet te laten ondersneeuwen door de hectiek die onlosmakelijk verbonden lijkt te zijn met deadlines rond het ontwerpen, creëerde Egide de voor zijn schilderen noodzakelijke rust.

Jaarlijks sloot hij in de zomer opzettelijk de deur van de studio achter zich en begaf zich – bepakt met schilderslinnen en verf – naar het buitenland. Na Ierland en Frankrijk verlegde hij het reisdoel enige jaren naar Italië om tenslotte weer terug te keren naar Frankrijk, in het bijzonder naar de Drômestreek.

Egide Rutten is een pure schilder. Zijn werken zijn opgebouwd uit kleurvlakken. Deze kleurschakeringen zijn in nuancering, perspectief en diepte zodanig geordend, dat ze verstilde landschappen tot leven brengen.

Na een periode waarin landschappen centraal stonden, is hij overgestapt op abstract werk. Met behulp van verschillende soort materialen, zoals papier, draden, lappen, kwasten en vooral cartridge-inkt komt hij tot verbluffende resultaten. Op deze tentoonstelling in de Dominicanerkerk is enig werk van Egide Rutten te zien.

 

   

Gebruikte trefwoorden, klik op het trefwoord voor meer artikelen over dit onderwerp:

Egide Rutten

Het weer in Limburg
dinsdag 25 september 21:15 Vrijwel onbewolkt (zonnig/helder) Maastricht 8.2 °C NO 2 Min: 4 Max: 16
Evenementen