Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat de website beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken, gebruiker sesies te regelen en zoekmachine vriendelijke slugs te kunnen wijzigen. Door de site verder te bezoeken, gaat u akkoord met dit gebruik. Lees meer Sluiten
Meer nieuws
Lezing over de vroedmeester- en geelbuikvuurpad bij Natuurtuinen Jekerdal
woensdag 11 april 09:00

Limburg en dan met name het Heuvelland is bekend van het voorkomen van de meest bedreigde amfibieën van Nederland. Dan hebben we het hier over de vroedmeesterpad en geelbuikvuurpad die in het gebied van Maastricht en omgeving nog verspreid voorkomen. De levenswijze van de dieren maakt dat de soort zich maar moeilijk kan aanpassen aan de veranderde inrichting en beheer van het landschap en is daarom in geheel Noordwest-Europa bedreigd.

IKL nodigt mensen uit om deel te nemen aan een lezing waarin de levenswijze en de verspreiding van de vroedmeesterpad en geelbuikvuurpad aan de hand van beeldmateriaal wordt toegelicht. Bij de verspreiding zal de focus liggen op de omgeving van de locatie waar de presentatie gehouden wordt. Hierbij wordt nadrukkelijk een beroep gedaan op de waarnemingen en gebiedskennis van de deelnemers.

De tweede bijeenkomst bestaat uit een excursie waar tijdens een wandeling het leefgebied de soorten worden bekeken. De derde bijeenkomst zal later dit jaar plaatsvinden en bestaat uit een werkdag waar we het beheer van een waterbiotoop gaan uitvoeren of een biotoopmuur gaan aanleggen, om het leefgebied te verbeteren. De locatie hiervoor proberen we zoveel mogelijk samen te bepalen.

De eerste bijeenkomst vindt plaats op donderdag 12 april, om 19.30 uur bij De Natuurtuinen Jekerdal (Drabbelstraat 7, 6212 XL Maastricht). U bent vanaf 19.00 uur welkom.

Aanmelden is verplicht via www.buitenkrachtlimburg.nl  of mail naar w.niessen@ikl-limburg.nl .

De vervolgdagen worden vervolgens in overleg met de deelnemers gepland.

Bereikbaarheid en parkeren

De Natuurtuinen Jekerdal is met het openbaar vervoer (Lijn 4 Villapark, halte sportpark) en fiets prima te bereiken. Op locatie zijn vijf parkeerplaatsen. Overige auto’s kunnen gratis parkeren aan de Mergelweg. Parkeren aan de Drabbelstraat is niet toegestaan, je riskeert hiermee een boete.

 

 

Gebruikte trefwoorden, klik op het trefwoord voor meer artikelen over dit onderwerp:
Het weer in Limburg
maandag 19 november 03:56 Vrijwel onbewolkt (zonnig/helder) Maastricht -0.7 °C NO 3 Min: 2 Max: 7
Evenementen