Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat de website beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken, gebruiker sesies te regelen en zoekmachine vriendelijke slugs te kunnen wijzigen. Door de site verder te bezoeken, gaat u akkoord met dit gebruik. Lees meer Sluiten
Meer nieuws
Roots Unlimited met Bertus Borgers
donderdag 12 april 09:00

De Stichting Roots Unlimited organiseert in Maastricht en omstreken concerten. Denk aan Americana, folk, country(rock), western swing, bluegrass en blues. Op zondag 15 april treedt Bertus Borgers (zang, saxofoon) , samen met zijn broer Ruud (gitaar), om 16.00 uur op in "De Gelagkamer" van "De Gouverneur" te Maastricht aan de Boschstraat 105 D. Hij zal onder de noemer "De blues kleeft aan mij" een zeer bijzondere set bluesnummers ten gehore brengen.

Bertus Borgers is met zijn saxofoon bepalend geweest in de geschiedenis van de Nederlandse popmuziek. Niet alleen maakte hij in de jaren '70, samen met Robert Jan Stips (The Nits), furore als frontman van Sweet d' Buster, ook speelde hij samen met onder meer The Golden Earring, Harry Muskee en Raymond van het Groenewoud. Het geluid van zijn sax was daarnaast één van de belangrijkste elementen in de muziek van Herman Brood & His Wild Romance toen deze op zijn hoogtepunt was. Het door Bertus Borgers geschreven "Still Believe" werd een grote hit en de albums "Shpritsz", het live album "Cha Cha" maar vooral de klassieker "Street" zijn ankerpunten geworden in de Nederpop. De Nederlandse rock 'n roll en rhythm and blues werd bijna letterlijk teruggebracht naar de straat en de saxofoon van Bertus Borgers was daar mede debet aan. Die roemruchte tijd met Herman Brood, die uitgroeide tot een bijzondere vriendschap, heeft hij vastgelegd in een boek: "Ik hou van Herman."    

Kaarten van dit unieke optreden zijn verkrijgbaar via de ticketservice van "De Gouverneur" (via de website). De entreeprijs bedraagt € 10,- (excl. ongeveer € 1,- reserveringskosten). De mogelijkheid bestaat tevens om als entreekaart een "speciale bierenkaart" van "De Gouverneur" aan te schaffen (€ 18,09 excl. reserveringskosten).  

 

 

Gebruikte trefwoorden, klik op het trefwoord voor meer artikelen over dit onderwerp:

Bertus Borgers

Het weer in Limburg
dinsdag 25 september 21:18 Vrijwel onbewolkt (zonnig/helder) Maastricht 8.2 °C NO 2 Min: 4 Max: 16
Evenementen