Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat de website beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken, gebruiker sesies te regelen en zoekmachine vriendelijke slugs te kunnen wijzigen. Door de site verder te bezoeken, gaat u akkoord met dit gebruik. Lees meer Sluiten
Meer nieuws
Fadista’ Cristina Branco komt met nieuw album naar Maastricht
donderdag 12 april 13:00

De Portugese fadomuziek kent een traditionele basis, maar Cristina Branco geeft hier met haar neo-fado een eigenzinnige en vrije draai aan. Mede door haar bijzondere samenwerking met BLØF en het Metropole Orkest heeft ze in Nederland een flinke schare fans verzameld. Op zondag 22 april staat Branco in Theater aan het Vrijthof.

Branco en Nederland

Als jonge vrouw zingt Branco jazz en andere Portugese muziek. Dan brengt haar grootvader haar in aanraking met de fado van Amália Rodrigues. De vonk springt over en ze legt zich volledig toe op het Portugese levenslied. Branco zingt fado in een modern jasje en spreekt hierdoor een breed publiek aan. Ook in Nederland, waar ze een speciale band mee heeft. Haar muzikale carrière begint in 1996 in Amsterdam. Tien jaar later neemt ze samen met BLØF het nummer Herinnering aan Later op en zingt ze een versie van Dansen aan zee. Inmiddels heeft Branco meer dan 10 cd’s uitgebracht en over de hele wereld getoerd. Gesteund door een indrukwekkende verzameling van tekstschrijvers, tijdloze dichters en getalenteerde musici weet ze ieder concert weer tot een ware happening te maken. Altijd op het scherpst van de snede koppelt ze raffinement aan traditie en vernieuwing van haar genre.

Nieuw album ‘BRANCO’

In februari verscheen haar nieuwe album ‘BRANCO’. Wederom weet ze fado naar het hier en nu te brengen. Met respect voor de traditie en tegelijkertijd de drang om dit te vertalen naar vernieuwende vormen. Voor ‘BRANCO’ werkte ze samen met jonge songwriters uit de Portugese indie-scene en met gevestigde namen als Sérgio Godinho. Zoals we van de Portugese gewend zijn, zoekt ze de vrijheid in muziek, maar wel met de diepgang van de fado. Op zondag 22 april kan het publiek genieten van een van de bekendste en meest geliefde fadozangeressen die we in Nederland kennen.  

Datum                  22 april 2018

Aanvang:              20.00 uur

Locatie:                Papyruszaal, Theater aan het Vrijthof

Prijs:                    €22,50

Tickets:                http://www.theateraanhetvrijthof.nl/voorstellingen/2018/04/cristina-branco-branco/   

 

 

Gebruikte trefwoorden, klik op het trefwoord voor meer artikelen over dit onderwerp:

Cristina Branco

fado

Het weer in Limburg
dinsdag 25 september 21:17 Vrijwel onbewolkt (zonnig/helder) Maastricht 8.2 °C NO 2 Min: 4 Max: 16
Evenementen