Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat de website beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken, gebruiker sesies te regelen en zoekmachine vriendelijke slugs te kunnen wijzigen. Door de site verder te bezoeken, gaat u akkoord met dit gebruik. Lees meer Sluiten
Meer nieuws
Samen werken aan de toekomst van de gezondheidszorg
woensdag 11 april 14:00

Drie dagen lang in een creatieve snelkookpan voor de zorg: van vrijdag 20 tot en met zondag 22 april reizen programmeurs, ontwerpers, ondernemers, zorgprofessionals én patiënten af naar diverse steden in Nederland voor de Dutch Hacking Health. Doel: samen innovatieve oplossingen bedenken voor het verbeteren van de gezondheidszorg. Ook in het Maastricht UMC+ vindt een 'zorghackaton' plaats.

Op meerdere plekken in Nederland (Leiden, Maastricht, Groningen, Nijmegen, Utrecht, Ubbergen en West-Brabant) worden een weekend lang innovatieve oplossingen bedacht voor zorg en gezondheid. Elke stad organiseert een eigen programma, waarbij een podium wordt geboden voor het pitchen van ideeën of het aankaarten van problemen in de gezondheidszorg. Vervolgens gaan de deelnemers in teams, bestaande uit zorgverleners, patiënten, programmeurs, ontwerpers en ondernemers in tweeëneenhalve dag een oplossing of zorginnovatie bedenken en uitwerken tot een prototype. Aan het einde van het weekend presenteren de teams het resultaat en worden de winnaars door een multidisciplinaire en deskundige jury gekozen.

Vorig jaar was de Maastrichtse editie een groot succes. Het team van HemiGlass werd namelijk uitgeroepen tot nationale winnaar. Ze bedachten een bril die het gezichtsveld teruggeeft aan mensen die na een beroerte gedeeltelijk visueel beperkt zijn (een aandoening die homonieme hemianopsie wordt genoemd).

Hackaton

Het format ‘Hacking Health’ bestaat sinds 2012 en is ontstaan in Canada. Onder die naam worden wereldwijd evenementen voor de gezondheidszorg georganiseerd waarin in korte tijd innovatieve oplossingen worden bedacht voor gezondheidsproblemen. Onder insiders staan deze evenementen ook wel bekend als ‘hackathons’. Bijzonder is dat patiënten nadrukkelijk een actieve rol spelen. Meer algemene informatie over het evenement is te vinden op www.dutchhackinghealth.nl .

Meedoen aan de Maastrichtse 'zorghackaton'? Deelname voor drie dagen kost 50 euro per persoon (incl. maaltijden) en 25 euro voor studenten. Voor vragen en inschrijving kan per mail contact worden opgenomen met één van de organisatoren via polivandetoekomst@mumc.nl .

 

 

 

Gebruikte trefwoorden, klik op het trefwoord voor meer artikelen over dit onderwerp:

Dutch Hacking Health

Het weer in Limburg
dinsdag 25 september 21:18 Vrijwel onbewolkt (zonnig/helder) Maastricht 8.2 °C NO 2 Min: 4 Max: 16
Evenementen