Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat de website beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken, gebruiker sesies te regelen en zoekmachine vriendelijke slugs te kunnen wijzigen. Door de site verder te bezoeken, gaat u akkoord met dit gebruik. Lees meer Sluiten
Meer nieuws
Breng de lente in je tuin en steun de wilde bij met de Plantenmarkt
vrijdag 13 april 11:00

Van ervaren tuintijger tot beginner, op zondag 22 april in de CNME Natuurtuinen Jekerdal vind je op de plantenmarkt alles voor een natuurvriendelijke tuin en moestuin. Planten gekocht? Steun ook de wilde bij met de Nationale Bijentelling.  

Of je nou komt voor een bijenparadijs, stadsjungle, vierkante-meter-moestuin of schaduwbalkon. Voor ieder wat wils op de Plantenmarkt. Koop direct van lokale kwekers en krijg meteen gepast advies over de verzorging en plaatsing. Op Plantenmarkt vind je eetbare of inheemse wilde planten, plantjes voor in de moestuin en klassiekers als wilde marjolein, helleborus, rozen en koninginnenkruid. 

Nationale Bijentelling van Nederland Zoemt

De planten en mooie bloeiers zorgen voor veel leven in de tuin of op je balkon. Dat is hard nodig, want wist je dat van de 358 soorten wilde bijen in Nederland er 188 bedreigd worden? Ook voor ons heeft dit grote gevolgen: 80% van de eetbare gewassen is afhankelijk van bestuiving. Nederland Zoemt organiseert daarom een Nationale Bijentelling op 21 en 22 april. Maar hoe ziet een wilde bij eruit? Leer het op de Plantenmarkt met een workshop ‘Herken de Wilde Bij’. Met een aantal tips en tricks van onze bijenexpert herken het gezoem meteen. Surf voor meer info over de workshop naar www.cnme.nl/kalender. Aanmelden kan via hendrickx@cnme.nl . 

Programma

De Plantenmarkt wordt om 13.00 feestelijk geopend door Maastrichts eigen bijenambassadeur en wethouder Gert-Jan Krabbendam. Gevolgd door een workshop ‘Herken de Wilde Bij’ van 13.30 – 14.00. Planten kopen kan van 13.00 – 16.00. Planten gekocht? Maak ook een bijenhotel! Kinderen kunnen tijdens de markt doorlopend aan de slag met onze expert.

 

Datum:

Zondag 22 april

Tijd:

13.00 – 16.00

Locatie:

CNME Natuurtuinen Jekerdal

Drabbelstraat 7, 6212 XL Maastricht

Toegang:

 

Gratis

 

Gebruikte trefwoorden, klik op het trefwoord voor meer artikelen over dit onderwerp:

Natuurtuinen Jekerdal

Het weer in Limburg
maandag 16 juli 04:32 Vrijwel onbewolkt (zonnig/helder) Maastricht 16.9 °C O 1 Min: 14 Max: 29
Evenementen