Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat de website beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken, gebruiker sesies te regelen en zoekmachine vriendelijke slugs te kunnen wijzigen. Door de site verder te bezoeken, gaat u akkoord met dit gebruik. Lees meer Sluiten
Meer nieuws
PvdA: de hoogste tijd voor kinderraad en kinderburgemeester
maandag 16 april 10:30

In de raadzaal spraken afgelopen donderdag 63 leerlingen van de basisscholen Scharn en de Geluksvogel over het invoeren van een autoverbod in de bebouwde kom. Een onderwerp dat dichterbij basisschoolleerlingen ligt dan men misschien denkt; naar school fietsen is soms namelijk best een gevaarlijke onderneming!

 

Deze raadsvergadering door basisschoolleerlingen toont maar weer aan wat de PvdA al een jaar roept: kinderen kunnen en moeten meepraten! Zo betrekken we de jeugd niet alleen meer bij de politiek, maar nemen we hen ook serieus in het meedenken en praten over thema’s die op de jongste inwoners van onze stad daadwerkelijk een invloed hebben. Als het aan de PvdA ligt, zal de voorzitter van deze raad de Maastrichtse Kinderburgemeester zal zijn.

 

De PvdA pleit ervoor om de Raad van Kinderen en haar voorzitter, de Kinderburgemeester, als coalitieafspraak op te nemen. Mocht de coalitie dit onderwerp niet in het akkoord opnemen, dan zal de PvdA zelf een motie over dit onderwerp indienen. Ook hopen we samen met andere partijen aan de slag te gaan met andere mogelijkheden om Maastrichtenaren meer bij de politiek te betrekken. Daarnaast zijn we benieuwd hoe het staat met de werkgroep die in 2016 is ingesteld om de kloof tussen politiek & burger te verkleinen. De opkomst voor de gemeenteraadsverkiezingen was immers ontzettend laag, dat vraagt om maatregelen. Met de kinderraad en de kinderburgemeester wordt wat de PvdA betreft een eerste stap gezet. De jeugd heeft immers de toekomst!

 

 

Gebruikte trefwoorden, klik op het trefwoord voor meer artikelen over dit onderwerp:

PvdA Maastricht

Kinderburgemeester

Het weer in Limburg
dinsdag 25 september 21:17 Vrijwel onbewolkt (zonnig/helder) Maastricht 8.2 °C NO 2 Min: 4 Max: 16
Evenementen