Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat de website beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken, gebruiker sesies te regelen en zoekmachine vriendelijke slugs te kunnen wijzigen. Door de site verder te bezoeken, gaat u akkoord met dit gebruik. Lees meer Sluiten
Meer nieuws
Convenant buurtbemiddeling getekend
zaterdag 21 april 09:00

Stichting Buurtbemiddeling Maastricht, gemeente, woningcorporaties, Trajekt en politie hebben donderdag 19 april het convenant buurtbemiddeling ondertekend. Daarmee bekrachtigen zij de samenwerkingsrelatie en de goede afspraken voor nu en voor de toekomst. Zo waarborgen zij dat de vrijwillige buurtbemiddelaars hun alom gewaardeerde activiteiten kunnen voortzetten.

Soms ontstaan er conflicten tussen mensen in een buurt. Gebleken is dat goed getrainde vrijwilligers als buurtbemiddelaars een belangrijke rol kunnen spelen in het oplossen van deze conflicten. Vaak omdat bewoners niet meer met elkaar communiceren. Deze vrijwilligers krijgen dan de communicatie weer op gang door op laagdrempelige wijze met partijen apart en gezamenlijk te spreken. Dat geldt zowel in conflicten tussen jongeren als volwassenen.

Zelfstandige stichting

Na een lange periode waarin buurtbemiddeling vorm kreeg vanuit het Welzijnswerk is in 2013 door de vrijwilligers besloten om verder te gaan in een zelfstandige stichting. Een en ander heeft in de afgelopen jaren geleid tot certificering en in 2016 zelf tot de prijs voor beste vrijwilligersorganisatie in Maastricht. Gemeente en woningcorporaties zijn buurtbemiddeling al die jaren blijven steunen en hebben naar rato bijgedragen in de kosten.

Convenant

Wethouder Jack Gerats, verantwoordelijk voor onder andere welzijn en buurten: ‘met de ondertekening van het convenant onderstrepen alle partijen het belang van buurtbemiddeling door vrijwilligers en beloven zij waar nodig een bijdrage te zullen leveren. Ik heb veel vertrouwen dat de stichting en haar vrijwilligers een essentiële bijdrage blijven leveren aan de leefbaarheid en saamhorigheid in de buurten van Maastricht.’ Ook de voorzitter van de Stichting, Jos Wauben, is verheugd over het getekende convenant en dankt alle partners hiervoor.

 

 

Gebruikte trefwoorden, klik op het trefwoord voor meer artikelen over dit onderwerp:
Het weer in Limburg
vrijdag 19 oktober 15:32 Vrijwel onbewolkt (zonnig/helder) Maastricht 16.1 °C NO 3 Min: 5 Max: 16
Evenementen