Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat de website beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken, gebruiker sesies te regelen en zoekmachine vriendelijke slugs te kunnen wijzigen. Door de site verder te bezoeken, gaat u akkoord met dit gebruik. Lees meer Sluiten
Meer nieuws
Survivallen op landgoed Mariënwaard
dinsdag 24 april 08:30

CNME organiseert op woensdag 2 mei een survival activiteit voor kinderen op Landgoed Mariënwaard. Onder begeleiding van het CNME leren de kinderen hoe je veilig een vuurtje kan stoken. Natuurlijk gebruiken we dat vuurtje ook om iets lekkers te maken: een kopje zelfgemaakte brandnetelthee en een heerlijk gepoft appeltje met kaneel.

De lente is weer begonnen! Overdag zijn de temperaturen erg aangenaam en het is lekker lang licht. Als de zon onder gaat wordt het echter snel koeler, de perfecte tijd van het jaar om met een vuurtje in de tuin te zitten. Tijdens onze survival activiteit leren kinderen hoe ze op een juiste en veilig manier een vuurtje kunnen stoken. Maar ook hoe je het vuurtje weer moet doven. We zullen nadenken over wat een vuurtje nodig heeft om goed te branden, en wat voor lekkers je er allemaal mee kan bereiden. Als het vuur eenmaal goed brandt start de rest van het programma. We laten zien hoe je boven een vuurtje kan koken en welke planten geschikt zijn voor in de thee. Natuurlijk roosteren we marshmallows, maar een gepofte appel met kaneel vinden de meeste kinderen nóg lekkerder. We sluiten de dag af met een actieve quiz om de survivalkennis te testen.

Er zijn maar een beperkt aantal plekken beschikbaar. Meld je dus snel aan!

 

 

Datum:

2 mei, 2018

Tijd:

10.00 – 12.00

Locatie:

Leeftijd:

 Mariënwaard 57, 6222 AM Maastricht (De Talententuin)

 8 t/m 12 jaar mét begeleiding

Aanmelden:

Jerom Hendrickx, hendrickx@cnme.nl

 

CNME Maastricht en regio betrekt inwoners, bedrijven en overheden bij hun natuurlijke omgeving en creëert zo draagvlak voor duurzaam handelen.

 

Gebruikte trefwoorden, klik op het trefwoord voor meer artikelen over dit onderwerp:

Landgoed Marienwaard

Het weer in Limburg
maandag 03 augustus 20:30 Zwaar bewolkt Maastricht 18.2 °C NNW 4 Min: 11 Max: 21
Evenementen