Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat de website beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken, gebruiker sesies te regelen en zoekmachine vriendelijke slugs te kunnen wijzigen. Door de site verder te bezoeken, gaat u akkoord met dit gebruik. Lees meer Sluiten
Meer nieuws
Ambyerstraat Noord voor één dag omgetoverd tot Via Gladiola
donderdag 26 april 18:00

Naast Nijmegen kent ook Amby haar Via Gladiola. Donderdagmiddag werden de deelnemers van de jeugd wandelvierdaagse in de Ambyerstraat Noord ( voor deze gelegenheid omgedoopt tot Via Gladiola) feestelijk onthaald door familie, vrienden en bekenden.

Voor de 39e keer vond deze week de Amiesche Kinder Wandelvierdaagse plaats. Kinderen in de leeftijd van 6 t/m 13 jaar wandelden 4 dagen onder begeleiding door het Limburgs Landschap. Na 48 of 60 km wandelen werden de deelnemers donderdagmiddag feestelijk onthaald door familie, vrienden en bekenden en werden bedolven onder cadeaus, bloemen, snoep en medailles.

Normaliter is de vrijdag de finaledag van de wandelvierdaagse in Amby, echter daar het vrijdag Koningsdag is werd dit jaar gewandeld van maandag t/m donderdag.

Vlak voor de feestelijke inhaal hadden de kinderen, waarvan het gros bont verkleed was daar iedere groep een eigen thema had, allemaal een ballon gekregen waarmee ze konden meedingen naar een leuke prijs. Al deze ballonen inclusief ingevulde retourkaart werden vlak voor de Amyerhoof per groep de lucht ingelaten. Deze ballonnenwedstrijd werd gehouden in het kader van het 50-jarig bestaan van de Amyerhoof. Helaas bleven een aantal ballonnen meteen vastzitten in de leibomen die op het plein staan, maar met een forse windstoot later deze middag werden ook deze alsnog de lucht ingeblazen. Het wandelevenement werd afgesloten met een gezellig samenzijn in de Amyerhoof.

Gebruikte trefwoorden, klik op het trefwoord voor meer artikelen over dit onderwerp:

Wandelvierdaagse

Amyerhoof

Het weer in Limburg
maandag 18 oktober 02:40 Vrijwel onbewolkt (zonnig/helder) Maastricht 7.9 °C Z 2 Min: 4 Max: 15
Evenementen