Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat de website beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken, gebruiker sesies te regelen en zoekmachine vriendelijke slugs te kunnen wijzigen. Door de site verder te bezoeken, gaat u akkoord met dit gebruik. Lees meer Sluiten
Meer nieuws
Lomele Lies “Betouverend lachstök” van Mestreechs Volleks Tejater
woensdag 09 mei 10:30

Een doldwaas theaterspektakel in sprookjesstijl. Zo kan de nieuwe productie van ’t Mestreechs Volleks Tejater nog wel het beste worden omschreven. Het lachstuk in het Maastrichts dialect draagt de kostelijke titel Lomele Lies en is vanaf 19 oktober twaalf keer te zien in Theater aan het Vrijthof. De kaartverkoop start op 12 mei om 10.00 uur.  

Lomele Lies speelt zich af in het sprookjesrijk Flambesië, dat verdacht veel lijkt op Maastricht. Lomele Lies is een arm meisje dat dag in, dag uit getreiterd en gepest door een serpent van een stiefmoeder en twee draken van stiefzusters. Ondertussen moet kroonprins Désidorus dringend aan een echtgenote worden geholpen.. Dat is echter niet zo eenvoudig: koning Flambanus “zuut ze vlege” en koningin Framboise heeft “’n sjrouf los”.
Is dit een aflevering van Het familiediner of van All you need is love? Nee, dit is Lomele Lies, het nieuwe “lachstök” van Mestreechs Volleks Tejater. Theatermaker en journalist Huub Noten zaliger leverde de idee om een eigen versie van Assepoester te maken. Samen met zijn zoon, regisseur Peter Noten, en de vaste liedtekstschrijver Phil Dumoulin heeft hij het beroemde sprookje omgetoverd tot een doldwaze komedie in “oonvervals Mestreechs”. Met kolderieke situaties en knettergekke figuren, grote showscènes, imposante decors en kleurrijke kostuums wordt Lomele Lies een theaterspektakel in sprookjesstijl voor jong en oud. 

Kaartverkoop

Op vrijdag 19 oktober gaat Lomele Lies feestelijk in première in Theater aan het Vrijthof. Daarna zijn er voorstellingen van zaterdag 20 t/m maandag 22 oktober. Een tweede reeks uitvoeringen volgt van vrijdag 23 t/m vrijdag 30 november. Aanvang is telkens om 19.30 uur. Op zondag 25 november is een matinee die om 14.00 uur begint. Kaarten kosten  € 27,50 en zijn vanaf  zaterdag 12 mei verkrijgbaar bij de UITbalie van het Theater aan het Vrijthof of via www.theateraanvrijthof.nl

 

Gebruikte trefwoorden, klik op het trefwoord voor meer artikelen over dit onderwerp:

Mestreechs Volleks Tejater

Lomele Lies

Het weer in Limburg
donderdag 16 augustus 03:58 Vrijwel onbewolkt (zonnig/helder) Maastricht 14.8 °C Z 2 Min: 15 Max: 26
Evenementen