Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat de website beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken, gebruiker sesies te regelen en zoekmachine vriendelijke slugs te kunnen wijzigen. Door de site verder te bezoeken, gaat u akkoord met dit gebruik. Lees meer Sluiten
Meer nieuws
Man steekt flatwoning in brand
woensdag 09 mei 07:00

Een verwarde man heeft dinsdagnacht in de Maastrichtse wijk Wittevrouwenveld een flatwoning in brand gestoken. De man had eerder op de avond al wat kleinere brandjes gesticht in de buurt. Hij had onder meer heggen en een auto aangestoken.

Ruzie

Alles was begonnen met een ruzie in een horecagelegenheid aan de Frankenstraat. De man was door de eigenaar aangesproken op zijn gedrag. Bij het handgemeen dat daarop volgde verwondde hij de eigenaar aan het oor. De man vluchtte een flat aan de Dagobertstraat binnen. Vanaf het balkon bedreigde hij politie- en brandweermensen.

Ontruiming

De politie zette de omgeving van de Dagobertstraat af en ontruimde de aangrenzende woningen. Agenten vermoedden dat de man een vuurwapen bij zich had. Buurtbewoners die door het lawaai uit hun slaap waren gewekt, keken van een afstand toe. Rond kwart voor vier werd de man door een arrestatieteam van de politie op het balkon overmeesterd. Hij werd met een hoogwerker naar beneden gehaald en per ambulance afgevoerd.

Gebruikte trefwoorden, klik op het trefwoord voor meer artikelen over dit onderwerp:

Brandweer

Brand

politie maastricht

Het weer in Limburg
vrijdag 19 oktober 15:31 Vrijwel onbewolkt (zonnig/helder) Maastricht 16.1 °C NO 3 Min: 5 Max: 16
Evenementen