Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat de website beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken, gebruiker sesies te regelen en zoekmachine vriendelijke slugs te kunnen wijzigen. Door de site verder te bezoeken, gaat u akkoord met dit gebruik. Lees meer Sluiten
Meer nieuws
Workshop Gevelgroen Maagdendries
vrijdag 11 mei 10:00

Onder het motto ‘tegel eruit, tuin erin’ zal de Maagdendries op 19 mei een groene make-over krijgen en jij mag meedoen! Met planten zoals heesters zal dit gebied sfeervol worden, maar ook meer weerbaar zijn tegen hoosbuien en verkoeling bieden tegen de toenemende warmte. Wil jij meer leren over gevelgroen en aanplanten? Meld je dan aan voor de workshop Gevelgroen Maagdendries. 

CNME is partner in het project Operatie Steenbreek in Maastricht. Operatie Steenbreek is een landelijke actie met als doel burgers te enthousiasmeren om hun tuin te vergroenen. De negatieve gevolgen van verstening worden daarbij onder de aandacht gebracht. Denk hierbij aan de afbreuk van de biodiversiteit en aan klimaatverandering. Minder groen in de tuin betekent minder vogels, insecten en andere dieren.Tijdens de hoosbuien – waar we steeds vaker mee te maken hebben – moet het regenwater snel worden afgevoerd om overlast te overkomen. Dit betekent een enorme druk op het riool. Burgers die hun tuin vergroenen dragen een belangrijke bijdrage aan de leefbaarheid van hun buurt. Zeker als men bedenkt dat ongeveer 40% van de stedelijke oppervlakte in bezit is van particulieren.

Bewoners aan de Maagdendries hebben een gevelgroen initiatief bij de afdeling Mijn Groen van de gemeente ingediend met als resultaat dat we op zaterdag 9 mei, 12 geveltuinen aanplanten met klimplanten, heesters en vaste planten. De aanplant verdient een samenwerking tussen geïnteresseerden, bewoners, gemeente Maastricht en CNME. Dus meld je aan! Na de aanplant wordt voor belangstellende een rondleiding voorbeeldgevelgroenprojecten verzorgd in de buurt.  

 

:

Datum:

19 mei

Tijd:

10.00 – 12.30

Locatie:

Maagdendries 39

Aanmelden:

Nelle Driessen, driessen@cnme.nl

 

 

 

CNME Maastricht en regio betrekt inwoners, bedrijven en overheden bij hun natuurlijke omgeving en creëert zo draagvlak voor duurzaam handelen.

Op de foto: De Maagdendries voor de nieuwbouw

Gebruikte trefwoorden, klik op het trefwoord voor meer artikelen over dit onderwerp:

gevelgroen

Maagdendries

Het weer in Limburg
dinsdag 23 april 22:22 Zwaar bewolkt Maastricht 17.2 °C ZO 2 Min: 10 Max: 23
Evenementen