Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat de website beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken, gebruiker sesies te regelen en zoekmachine vriendelijke slugs te kunnen wijzigen. Door de site verder te bezoeken, gaat u akkoord met dit gebruik. Lees meer Sluiten
Meer nieuws
Uitslag Stemtent: ‘Fietsstraten dragen bij aan een goed fietsklimaat’
maandag 14 mei 08:30

Afgaande op de uitkomst van de D66 Stemtent op Plein 1992 van afgelopen zaterdag, is een grote meerderheid van de Maastrichtenaren van mening dat fietsstraten een goede manier zijn om het fietsklimaat in onze stad te verbeteren.  

Op de stelling ‘Fietsstraten dragen bij aan een goed fietsklimaat’, antwoordde 93% van de voorbijgangers op Plein 1992 en de mensen die reageerden via internet bevestigend. Van de 42 deelnemers stemden 39 personen ‘eens’ en 3 personen ‘oneens’. 

Voorstemmers gaven aan dat de reeds bestaande fietsstraten zoals in de omgeving van het Orleansplein, waar auto’s slechts ‘te gast’ zijn als prettig worden ervaren en dat er meer van zulke straten mogen worden gerealiseerd. 

Tegenstemmers waren onder andere van mening dat er niet alleen met een andere inrichting van een straat een veilige fietsomgeving gerealiseerd wordt, maar dat er ook gecontroleerd dient te worden op onder meer de snelheid van auto’s.

 

Gebruikte trefwoorden, klik op het trefwoord voor meer artikelen over dit onderwerp:

Stemtent

Fietsstraten

Het weer in Limburg
donderdag 16 augustus 03:57 Vrijwel onbewolkt (zonnig/helder) Maastricht 14.8 °C Z 2 Min: 15 Max: 26
Evenementen