Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat de website beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken, gebruiker sesies te regelen en zoekmachine vriendelijke slugs te kunnen wijzigen. Door de site verder te bezoeken, gaat u akkoord met dit gebruik. Lees meer Sluiten
Meer nieuws
Koninklijke DC-3 Dakota komt naar Maastricht
dinsdag 15 mei 11:00

De historische DC-3 Dakota is op zaterdag 26 en zondag 27 mei te gast op Maastricht Aachen Airport. Bijzonder dit jaar is dat men in een nieuwe outfit, het oorspronkelijke ‘regerings’ kleurenschema vliegt.

Van 1947 tot 1960 deed de PH-PBA dienst als vliegtuig voor het vervoer van de Koninklijke familie en ministers. De afgelopen jaren droeg dit voormalige regeringsvliegtuig een historische KLM-livery. Toen KLM zich in 2016 terugtrok als geldschieter hebben we tijdelijk gekozen voor het vervangen van de KLM-titels door DDA-opschriften. Nu was het tijd om de Douglas DC-3 Dakota PH-PBA 'Prinses Amalia' een geheel nieuw kleurenschema te geven. Onze buurman in Lelystad, Quality Aircraft Painting Services (QAPS), heeft onze 'Prinses de kleuren zoals ze die in de jaren '50 als regeringstoestel had teruggegeven.

(https://www.dutchdakota.nl/index.php/?cID=980#.Wq7VUMjA8Wo

Zaterdag 26 en zondag 27 mei vertrekt de Koninklijke DC-3 Dakota ‘Prinses Amalia’ vanaf Maastricht Aachen Airport voor bijzondere rondvluchten van 30 of 45 minuten over Maastricht, langs de drie grenzen van ons land, over de Maasplassen en het Heuvelland rond Maastricht.

Dakota Experience

Voor vertrek lopen de passagiers rond het vliegtuig en vertelt de piloot het levensverhaal van de 'Prinses Amalia'. Onze Koninklijke PBA heeft een belangrijke rol gespeeld bij de bevrijding van Nederland tijdens WOII. Daarna werd deze DC-3 het eerste officiële regeringsvliegtuig van Nederland. Verder hoor je onder andere hoe hoogteroeren werken en hoeveel paardenkrachten de zuigermotoren leveren. Vragen staat vrij tijdens deze Dakota Experience.

Aan boord tref je nog een Logboek magazine in de stoelzak en na de vlucht ontvangt iedereen een certificaat. Deze historische Dakota vliegt op een hoogte van 1.000 voet (ruim 300 meter) zodat je door de grote ramen prima uitzicht hebt. Het magazine mag je als aandenken mee naar huis nemen.

Ga voor deze unieke ervaring mee terug in de tijd, geniet van het uitzicht en beleef het vliegen van weleer. Meer informatie: https://www.dutchdakota.nl/nl/boek-een-vlucht/plan-en-boek/    

Gebruikte trefwoorden, klik op het trefwoord voor meer artikelen over dit onderwerp:

Maastricht-Aachen Airport

DC-3 Dakota

Het weer in Limburg
dinsdag 14 augustus 20:07 Zwaar bewolkt Maastricht 20.3 °C WNW 2 Min: 17 Max: 22
Evenementen