Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat de website beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken, gebruiker sesies te regelen en zoekmachine vriendelijke slugs te kunnen wijzigen. Door de site verder te bezoeken, gaat u akkoord met dit gebruik. Lees meer Sluiten
Meer nieuws
 
'Stalbranden veroorzaakt door ratten'
woensdag 16 mei 00:00

Volgens Tegels is de overlast door ratten flink toegenomen sinds de wetgeving voor het bestrijden ervan is gewijzigd en bepaalde bestrijdingsmiddelen zijn verboden.

Het vismeel dat in elektriciteitskabels in stallen verwerkt zit, zou ratten trekken die op hun beurt de kabels doorknagen, zo stelt Tegels. "En dat is dan mogelijk weer een belangrijke oorzaak van kortsluiting met alle vervelende gevolgen van dien", aldus het CDA-statenlid.

In schriftelijke vragen aan het provinciebestuur dringt Tegels erop aan het verband tussen rattenoverlast en stalbranden te onderzoeken en zonodig maatregelen te nemen. "Rattenbestrijding moet in Limburg op een gedegen manier worden aangepakt", zo vindt het CDA-statenlid.

Hij wil ook weten hoe groot het gevaar is voor de volksgezondheid en met name voor het overbrengen van de ziekte van Weil. Dinsdag stelde Tegels daar al vragen over waarin hij duidelijkheid vroeg over de oorzaak van de branden. Daar komt nu het 'rattenverhaal' bij.

Recent zijn bij twee stalbranden in Ospel en Heythuysen in totaal 34.000 kippen om het leven gekomen.

Het weer in Limburg
vrijdag 19 oktober 15:31 Vrijwel onbewolkt (zonnig/helder) Maastricht 16.1 °C NO 3 Min: 5 Max: 16
Evenementen