Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat de website beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken, gebruiker sesies te regelen en zoekmachine vriendelijke slugs te kunnen wijzigen. Door de site verder te bezoeken, gaat u akkoord met dit gebruik. Lees meer Sluiten
Meer nieuws
 
Van Veldhoven puzzelt: Roda praat met meerdere spelers
donderdag 24 mei 00:00

De gedegradeerde club beschikt momenteel over dertien spelers met een doorlopend contract. Onder hen Celestin Djim en Jannes Vansteenkiste, wiens contract in de week na de degradatie met een jaar werd verlengd.

Technisch directeur Harm van Veldhoven geeft tegen aan met verschillende spelers in gesprek om na de zomer terug te keren bij de club. "Van de vijftien spelers met een aflopend contract, gaan de gehuurde spelers in principe terug naar hun club. Maar met een paar van de vertrekkende spelers zijn we momenteel in gesprek over een langer verblijf." Daarnaast kijkt de directeur rond bij clubs waarmee in het verleden al vaker is samengewerkt.

De invulling van de plek onder de lat en de positie in de punt van de aanval zijn van cruciaal belang bij het renoveren van de spelersgroep. "Je zult je moeten richten op specifieke posities", zegt Van Veldhoven, die niet van plan is om een karrenvracht aan nieuwe spelers binnen te sluizen. "Ik versterk de selectie liever met zes degelijke krachten. We vinden het ook belangrijk dat spelers van Jong Roda JC de kans krijgen om door te stromen."

De directeur verkeert daarnaast in een lastig parket: hij weet niet met welk budget hij kan gaan opereren, omdat onzeker is of Aleksei Korotaev of een andere investeerder de club van een impuls gaat voorzien. "Je wil weten wat je wel en wat je niet kunt. De club is gebaat bij interne stabiliteit. Er zijn spelers op gesprek geweest waarvan je inmiddels weet dat ze niet naar Roda gaan komen. Dat heeft naast de degradatie ook met die onzekerheid te maken."

Naast de financiële impact, heeft de degradatie ook zijn weerslag op het type spelers waar Roda naar zoekt, stelt Van Veldhoven. "Als topploeg in de eerste divisie zul je meer op de helft van de tegenstander spelen dan als staartploeg in de Eredivisie. Dan zoek je dus ook naar een spits met meer scorend vermogen in het zestienmetergebied, in plaats van iemand die vooral een bal vasthoudt en breed legt." Die rol vervulde Dani Schahin in het afgelopen seizoen.

Het is ook mogelijk dat spelers met een doorlopend contract, zoals Adil Auassar, Ognjen Gnjatic en Mario Engels, de club willen verlaten. Volgens Van Veldhoven heeft nog niemand zo'n verzoek bij hem neergelegd. "Niemand van de huidige contractspelers is bij mij op kantoor geweest en heeft gezegd: 'Ik wil weg'."

Het weer in Limburg
vrijdag 16 november 09:07 Mix van opklaringen en middelbare of lage bewolking Maastricht -0.3 °C NO 1 Min: 2 Max: 9
Evenementen