Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat de website beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken, gebruiker sesies te regelen en zoekmachine vriendelijke slugs te kunnen wijzigen. Door de site verder te bezoeken, gaat u akkoord met dit gebruik. Lees meer Sluiten
Meer nieuws
Maastricht tweede stad op cultuur gebied
vrijdag 08 juni 11:00

Maastricht is tweede geworden op cultureel gebied in het jaarlijkse overzicht van de Atlas Nederlandse Gemeenten.

In deze atlas worden de prestaties van de vijftig grootste gemeenten in ons land met elkaar vergeleken. Bij de vergelijking wordt rekening gehouden met verschillende culturele sectoren ten opzichte van het aantal inwoners. Amsterdam werd eerste. Leeuwarden (de stad die Maastricht eerder aftroefde als Culturele Hoofdstad 2018) werd derde.

Wethouder Bert Jongen: ‘De tweede plek geeft aan dat we op de goede weg zijn met ons cultuuraanbod. Voor mij is het ook een aansporing om de culturele aantrekkelijkheid van Maastricht en de regio in samenwerking met Heerlen, Sittard-Geleen en de Provincie Limburg nog verder uit te bouwen. Wie weet kunnen we dan door gezamenlijke inspanningen op de eerste plek terecht komen’.

Gebruikte trefwoorden, klik op het trefwoord voor meer artikelen over dit onderwerp:

cultuur

Het weer in Limburg
woensdag 23 januari 05:47 Zwaar bewolkt Maastricht -3.6 °C O 2 Min: -2 Max: 2
Evenementen