Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat de website beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken, gebruiker sesies te regelen en zoekmachine vriendelijke slugs te kunnen wijzigen. Door de site verder te bezoeken, gaat u akkoord met dit gebruik. Lees meer Sluiten
Meer nieuws
Studentenservicebureau Jules zet groei door
maandag 11 juni 11:15

Jules uit Maastricht is een 24/7 studentenservicebureau dat zich richt op de internationale student die ondersteuning nodig heeft in het wegwijs worden in zijn/haar nieuwe stad. Een succesvol concept dat uitgerold kan worden naar andere studentensteden in Nederland en West-Europa. Hiervoor is een verdere digitalisering van de processen noodzakelijk. LIOF ondersteunt de ambitie van Jules middels een financiering uit het Participatiefonds.

Lokale verankering van internationale studenten

Jules is in 2008 opgericht door Karin van der Ven. Toen ze voor haar master een tijd in Istanbul woonde heeft Karin ervaren hoe het voelt om als buitenlandse student in een onbekende stad terecht te komen. “Wij werden echt aan ons lot overgelaten”, vertelt Karin. Ze besloot om in haar Universiteitsstad Maastricht een bureau op te richten dat studenten volledig ondersteunt bij een zorgeloze start. Jules beheert meer dan 1.000 kamers, is met 100 aangesloten ondernemers sterk lokaal verankerd en helpt jaarlijks ruim 2.500 nieuwe studenten hun thuis te vinden in Maastricht.

Studentontzorging met een plus

Jules helpt de student niet alleen met praktische zaken zoals het vinden van een woning, een verhuizing of het kiezen van de juiste verzekering. Ze helpt ook met vragen over BSGW, inkomstenbelasting of andere onderwerpen waar de student geen raad mee weet. Het servicepakket van Jules bestaat verder ook uit studentendetachering en taalcursussen. Alle diensten zijn toegankelijk middels de Jules-Card.

Maastrichts concept gaat de grens over

De formule beantwoordt aan actuele maatschappelijke en economische vraagstukken, zoals integratie, werkgelegenheid en leefbaarheid. Inmiddels hebben meerdere internationale steden interesse getoond in Jules. Karin van der Ven (in 2016 uitgeroepen tot zakenvrouw Zuid- en Midden Limburg): “In Maastricht hebben we de tijd genomen om de formule waarmee we in 2008 zijn gestart tot wasdom te brengen.’’

Versterking Limburgs ecosysteem

Wat Jules onderscheidend en vernieuwend maakt, is dat zij geen deeloplossingen biedt maar een totaalpakket. Jules is ingericht op verschillende culturen en talen. Het is een bewezen concept waar vanuit de markt duidelijk vraag naar is. Jules wil opschalen en vestigingen openen in andere studentensteden. LIOF ondersteunt deze groeiambitie van Jules met Kennis en Kapitaal. Groei betekent meer werkgelegenheid. De verankering van de (internationale) student in Limburg versterkt daarnaast het Limburgse ecosysteem. En dat samen is goed voor de BV Limburg.

 

 

 

 

Gebruikte trefwoorden, klik op het trefwoord voor meer artikelen over dit onderwerp:

Jules

Karin Van Der Ven

Het weer in Limburg
donderdag 20 februari 02:03 Zwaar bewolkt Maastricht 5.7 °C ZZW 3 Min: 5 Max: 10
Evenementen