Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat de website beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken, gebruiker sesies te regelen en zoekmachine vriendelijke slugs te kunnen wijzigen. Door de site verder te bezoeken, gaat u akkoord met dit gebruik. Lees meer Sluiten
Meer nieuws
Schrijversgesprek Maarten van der Graaff - Aafke Romeijn bij Van Eyck
donderdag 14 juni 10:00

Op uitnodiging van Van Eyck komen schrijver Maarten van der Graaff en muzikant, journalist en schrijver Aafke Romeijn naar Maastricht. Op dinsdag 19 juni om 20.00 uur gaan zij in gesprek over hun debuutromans en over het schrijven van speculatieve fictie. Dichter en schrijver Erik Lindner leidt het gesprek.

Maarten van der Graaff (1987) debuteerde in 2013 met de bundel Vluchtautogedichten (Atlas Contact), in 2014 bekroond met de C. Buddingh’-prijs. Dood werk, zijn tweede bundel uit 2015 werd bekroond met de J.C. Bloem-poëzieprijs. In 2017 verscheen zijn debuutroman Wormen en engelen. Hij publiceerde poëzie en proza in verschillende tijdschriften en is veel op de podia te vinden. Van der Graaff is redacteur en medeoprichter van het online literair tijdschrift Samplekanon.

Aafke Romeijn (1986) bracht als muzikant drie albums uit. Als journalist is ze werkzaam voor onder andere Vrij Nederland. Haar eerste roman Concept M is net verschenen (Arbeiderspers), een science fiction verhaal waarin een humanitaire ramp dreigt in een futuristisch Nederland.

Erik Lindner schreef meerdere dichtbundels zoals Terrein (2010), Acedia (2014) en Zog (2018). Zijn debuutroman Naar Whitebridge verscheen in 2013. Zijn gedichten zijn in meerdere talen vertaald en hij wordt veelvuldig uitgenodigd voor internationale poëziefestivals. Hij is redacteur van het literaire tijdschrift Terras en als adviseur Literatuur verbonden aan de Van Eyck.

Locatie: Van Eyck auditorium, Academieplein 1

Voertaal: Nederlands

Gratis toegang

 

 

 

 

 

 

Gebruikte trefwoorden, klik op het trefwoord voor meer artikelen over dit onderwerp:
Het weer in Limburg
vrijdag 16 november 09:06 Mix van opklaringen en middelbare of lage bewolking Maastricht -0.3 °C NO 1 Min: 2 Max: 9
Evenementen