Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat de website beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken, gebruiker sesies te regelen en zoekmachine vriendelijke slugs te kunnen wijzigen. Door de site verder te bezoeken, gaat u akkoord met dit gebruik. Lees meer Sluiten
Meer nieuws
Maastrichtse Sportweek 2018 van start
maandag 18 juni 09:30

Maastricht Sport organiseert in samenwerking met Fontys Sporthogeschool  de Maastrichtse Sportweek van 18 t/m 22 juni 2018.  

Een week waarin basisscholieren in Maastricht op speelse wijze bewust worden gemaakt van het belang van sporten en bewegen tijdens een spannende en uitdagende sportweek. Plezier, elkaar ontmoeten én kennismaken met sport en bewegen staan centraal tijdens deze Maastrichtse Sportweek. 

Kennismaken met (nieuwe) sporten


De week van 18 t/m 22 juni staat helemaal in het teken van sporten en bewegen. Het is voor basisschoolleerlingen dé week om nieuwe sporten te proberen en te ontdekken. En ook: om samen met klasgenoten leuke sporten en spellen te spelen en tijdens de sportdag hun beste beentje voor te zetten. Tevens maken zij kennis met diverse verenigingen die de sporten aanbieden in hun eigen omgeving. Om goed voorbereid te zijn op deze week, vinden op de scholen die zich hebben ingeschreven voor de Maastrichtse Sportweek op dit moment kennismakingslessen plaats. Deze worden verzorgd door studenten van de Fontys Sporthogeschool.

 

Sportdagen op sportparken Geusselt en West


Op maandag 18 juni vindt op de deelnemende scholen een officiële opening plaats. Deze opening wordt verricht met een gezamenlijke warming-up en ingeluid met het MSW2018 lied.  De rest van de week (met uitzondering van woensdag) vinden op de sportparken West en Geusselt, sportdagen plaats. Tijdens deze sportdagen staan er bekende sporten op het programma waaronder tennis, voetbal, dans, basketbal, atletiek en hockey, maar ook minder bekende en niet alledaagse sporten zoals smartgoals, Spartan Race, ultimate frisbee, trefbal en dodgebal. Deze sportdagen beginnen telkens om 10 uur en duren tot 14.30 uur. Voor de groepen 1 en 2 vindt op de scholen zelf een zogenaamde ‘spellenkermis’ plaats. 

Nieuw! Smaaklessen


Nieuw dit jaar zijn de smaaklessen die plaatsvinden tijdens de Maastrichtse Sportweek. Deze zijn bedoeld om leerlingen op een creatieve manier kennis laten maken met gezond eten, middels kennisoverdracht  en een doe-opdracht, waarbij de lesinhoud wordt afgestemd op de leeftijd. Zo leren ze o.a. welke voedingsmiddelen er goed voor je zijn en hoeveel voedingsmiddelen je op een dag nodig hebt en ook dat je smaak kunt trainen. Je moet soms wel tien tot vijftien keer proeven voor je aan een nieuwe smaak bent gewend. Tijdens een doe-opdracht gaan ze zelf aan de slag met het bereiden van voedsel. 

Maastricht Sport


Maastricht Sport is de verzelfstandigde sportorganisatie van de gemeente Maastricht. Gevestigd in het Geusseltbad op het Geusseltpark faciliteert, beheert, ondersteunt, exploiteert, organiseert en verbindt Maastricht Sport sporten & bewegen in Maastricht. Kortom, Maastricht Sport beweegt de stad letterlijk en figuurlijk.

Gebruikte trefwoorden, klik op het trefwoord voor meer artikelen over dit onderwerp:
Het weer in Limburg
vrijdag 16 november 08:47 Mix van opklaringen en middelbare of lage bewolking Maastricht -0.9 °C NO 1 Min: 2 Max: 9
Evenementen