Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat de website beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken, gebruiker sesies te regelen en zoekmachine vriendelijke slugs te kunnen wijzigen. Door de site verder te bezoeken, gaat u akkoord met dit gebruik. Lees meer Sluiten
Meer nieuws
Maastricht Sport beweegt de stad al 5 jaar, op 5 manieren
zaterdag 23 juni 09:00

Op donderdag 21 juni is het vijf jaar geleden dat het officiële startsein werd gegeven voor Maastricht Sport als centraal sportbedrijf voor de stad Maastricht. Sinds dat moment liggen alle activiteiten en taken op het gebied van sporten en bewegen bij één uitvoeringsorganisatie, met één belangrijke missie: De Maastrichtenaar aan het sporten en bewegen krijgen. Dat lukt inmiddels best heel aardig. Hoe doen ze dat nou? Nou zo!

1) Door het onderhoud en verhuur van álle gemeentelijke binnen-buitensportaccommodaties en de openbare sport en speelvoorzieningen

Van Sportpark West en Geusselt tot sporthal en gymzaal. Van trapveldje en Cruyff Court tot speelplek en jeu de boules baan. Verspreid over de hele stad, verzorgt Maastricht Sport dagelijks het onderhoud en verhuur. We zorgen ervoor dat al deze plekken veilig, toegankelijk en geschikt zijn voor iedereen.

2) Als verbinder binnen onderwijs, gezondheid, participatie en sport

Maastricht Sport werkt samen met een groot aantal partners binnen het onderwijswerkveld, de gezondheidszorg en welzijnsorganisaties. Samen met deze partijen en verenigingen ontwikkelen we sportieve programma’s, projecten, activiteiten en events. Op die manier realiseren we samen, sport- en beweegmogelijkheden voor écht iedereen!

3) Door een breed sportaanbod door en voor de hele stad

Wist je dat er wekelijks een groot aantal mensen sport en beweegt in de stad dankzij Maastricht Sport? Met een team van eigen combinatiefunctionarissen en externe professionals zorgen we dagelijks in verschillende wijken voor leuke, gezellige en goed begeleide sport- en beweegactiviteiten die voor iedereen toegankelijk zijn.

4) Met zwemplezier in het Geusseltbad

Als onderdeel van Maastricht Sport, viert ook het Geusseltbad feest! Het zwemcomplex opende vijf jaar geleden eveneens de deuren. Van wedstrijdzwemmer en triatleet tot jonge leszwemmer, compleet gezin en senior. Heel wat zwemliefhebbers vinden inmiddels hun weg voor een wekelijkse portie beweging en plezier. Waar andere zwembaden in het land te maken hebben met teruglopende bezoekersaantallen, geldt voor Geusseltbad een jaarlijks groeiend aantal van zo’n 270.000 bezoekers!

5) Als kennispartner voor een gezonde & leefbare stad       

Een van de speerpunten uit de nieuwe stadsvisie van de gemeente Maastricht luidt een ‘leefbare & gezonde stad’ te worden. Daar is een belangrijke taak weggelegd voor Maastricht Sport als kennis- en uitvoeringsorganisatie. Om mee te denken hoe we bijvoorbeeld een openbare ruimte kunnen creëren die uitnodigt tot sporten en bewegen en welke initiatieven we in dat kader kunnen ontplooien.

Wil je meer weten over alle activiteiten van Maastricht Sport, kijk op www.maastrichtsport.nl   

 

Gebruikte trefwoorden, klik op het trefwoord voor meer artikelen over dit onderwerp:

Maastricht Sport

Het weer in Limburg
dinsdag 19 oktober 13:07 Zwaar bewolkt Maastricht 16.2 °C ZZW 3 Min: 11 Max: 18
Evenementen