Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat de website beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken, gebruiker sesies te regelen en zoekmachine vriendelijke slugs te kunnen wijzigen. Door de site verder te bezoeken, gaat u akkoord met dit gebruik. Lees meer Sluiten
Meer nieuws
Waarschuwing van politie voor zakkenrollers tijdens en rond optredens André Rieu
woensdag 04 juli 11:15

André Rieu is vanavond terug op het meest romantische plein van Nederland: het Vrijthof in Maastricht.

Op 4, 5, 6, 7, 8, 12, 13, 14, 15, 19, 20, 21 en 22 juli 2018 geeft André voor alweer het veertiende jaar op rij zijn geliefde concerten. Aangezien dit wederom een druk bezocht evenement zal zijn wil de politie u waarschuwen voor zakkenrollers!

Men adviseert het volgende om uw mobiele telefoon te beveiligen tegen diefstal:

Activeer de beveiligheidscode Yunu (Your Unique Number). Uw mobiele telefoon werkt dan alleen maar met uw eigen simkaart. Zet een dief of heler er een andere simkaart in, dan doet uw telefoon niets. Yunu is iets anders dan uw pincode. Die code, die u ook altijd even moet intoetsen, voorkomt alleen dat iemand anders op uw kosten kan bellen. De pincode zit echter op uw simkaart. En het is erg makkelijk om die te vervangen.

Noteer uw Imei-nummer. Imei is de afkorting van International Mobile Equipment Identification. Het is het serienummer van uw gsm, het heeft niets te maken met de simkaart. U achterhaalt Imei door *#06# in te toetsen. Ook op de sticker onder de batterij van uw telefoon valt dit nummer te lezen. Het nummer heeft minimaal vijftien cijfers. Schrijf het nummer op en bewaar het goed. De politie heeft het Imei-nummer nodig om een sms-bombardement af te vuren op een nieuwe simkaart in een gestolen gsm. Bovendien is het een noodzakelijk kenmerk om de gsm op te kunnen nemen in de landelijke database van gestolen mobieltjes.

Op veel nieuwe mobiele telefoons (smartphones) kunt u een applicatie installeren die de positie van de telefoon weergeeft. Bij verlies of diefstal is het toestel zo gemakkelijker op te sporen. Neem bij diefstal altijd contact op met uw provider om uw nummer te laten blokkeren.

Verder adviseert de politie u om uw tas met de schouderriem om uw schouder en hals te dragen, zodat de tas voor u hangt en niet achteloos naast of achter u.

Gebruikte trefwoorden, klik op het trefwoord voor meer artikelen over dit onderwerp:

andre rieu

Vrijthof Maastricht

Het weer in Limburg
vrijdag 16 november 08:47 Mix van opklaringen en middelbare of lage bewolking Maastricht -0.9 °C NO 1 Min: 2 Max: 9
Evenementen