Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat de website beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken, gebruiker sesies te regelen en zoekmachine vriendelijke slugs te kunnen wijzigen. Door de site verder te bezoeken, gaat u akkoord met dit gebruik. Lees meer Sluiten
Meer nieuws
Hicham Khalidi benoemd tot nieuwe directeur Jan Van Eyck Academie Maastricht
woensdag 04 juli 15:00

De Raad van Toezicht van de Van Eyck is verheugd aan te kondigen dat Hicham Khalidi is benoemd tot nieuwe directeur van de Van Eyck, meervoudig instituut voor beeldende kunst, ontwerp en reflectie.

Hicham Khalidi is momenteel associate curator van Lafayette Anticipations in Parijs. Tevens is hij als hoofdcurator verantwoordelijk voor de eerste Rotterdam Triënnale (2020). Eerder was hij hoofd tentoonstellingen in STUK, Leuven en directeur en artistiek leider van TAG, Den Haag. Als curator werkte Khalidi voor de groepstentoonstelling ACT II van de Sharjah Biënnale in Beiroet (2017), de Sydney Biënnale (2016) en was hij hoofdcurator van de Marrakech Biënnale (2014).

De Raad van Toezicht heeft er alle vertrouwen in dat Hicham Khalidi de internationale positie van de Van Eyck als topinstituut zal bestendigen. Zijn resolute keuze voor interdisciplinariteit, uitwisseling en verbinding en zijn ondernemingszin sluiten aan bij de academie en zullen haar naar nieuwe hoogtes voeren.

Hicham Khalidi: “ik kijk ernaar uit om in samenwerking met het sterke Van Eyck team de ingezette weg naar een open, diverse en internationaal aansprekende postacademische instelling te vervolgen.”

Hicham Khalidi zal op 1 oktober in dienst treden. Hij volgt Lex ter Braak op die 28 juni afscheid nam van de Van Eyck.

De selectiecommissie bestaande uit vertegenwoordigers van de Raad van Toezicht, het personeel en de adviseurs van de Van Eyck, stemde unaniem voor de voordracht van Khalidi als nieuwe directeur.

Gebruikte trefwoorden, klik op het trefwoord voor meer artikelen over dit onderwerp:
Het weer in Limburg
vrijdag 16 november 09:01 Mix van opklaringen en middelbare of lage bewolking Maastricht -0.3 °C NO 1 Min: 2 Max: 9
Evenementen