Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat de website beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken, gebruiker sesies te regelen en zoekmachine vriendelijke slugs te kunnen wijzigen. Door de site verder te bezoeken, gaat u akkoord met dit gebruik. Lees meer Sluiten
Meer nieuws
Borstkankercentrum UMC+ ontvangt ook in 2018 een roze lintje
woensdag 11 juli 10:00

Het Borstkankercentrum van het Maastricht UMC+ heeft voor 2018 wederom een roze lintje van de Borstkanker Vereniging Nederland (BVN) voor uitstekende borstkankerzorg in de wacht weten te slepen.

Ziekenhuizen ontvangen de onderscheiding voor patiëntgerichte zorg. Het lintje wordt uitgereikt als voldaan wordt aan de eisen van de 'Monitor Borstkankerzorg', waarin de mening van de patiënt een belangrijke rol speelt. In het net verschenen zomernummer van Gezond Idee lees je het verhaal van borstkankerpatiënt Lianne Grootings en een aantal  borstkankerdeskundigen van het Maastricht UMC+ die dagelijks werken aan nieuwe ontwikkelingen en innovaties.

Ieder jaar wordt naar aanleiding van de Monitor Borstkankerzorg bepaald welke ziekenhuizen in aanmerking komen voor een roze lintje. Aan de hand van een aantal criteria, opgesteld door de BVN, wordt een score toegekend aan het hele traject van zorg. Deze criteria worden jaarlijks aangescherpt om te kunnen inspelen op nieuwe ontwikkelingen en om ziekenhuizen nog meer te stimuleren patiëntgerichte zorg te leveren. Zo wordt onder andere het aantal uitgevoerde behandelingen beoordeeld, het succes van de behandelingen, maar daarnaast ook de begeleiding en de nazorg. Belangrijk onderdeel van de evaluatie is tevens de ervaring van patiënten zelf. Alles samen genomen is de conclusie van de Monitor Borstkankerzorg dat de zorglijn voor borstkanker uitstekend op orde is bij het Maastricht UMC+.

Symposium

Het Borstkankercentrum werkt op verschillende vlakken aan nieuwe innovaties en behandelmogelijkheden in de strijd tegen borstkanker. Om ook patiënten nauw te betrekken bij alle ontwikkelingen in het vakgebied het Maastrichtse Borstkankercentrum afgelopen jaar voor het eerst een symposium speciaal voor patiënten met uitgezaaide borstkanker. Naast het verstrekken van informatie was de dag ook bedoeld om patiënten met elkaar in contact te laten komen en ervaringen te laten uitwisselen. Dit jaar krijgt het symposium een vervolg in de borstkankermaand oktober.

 

Gebruikte trefwoorden, klik op het trefwoord voor meer artikelen over dit onderwerp:

Borstkanker

Het weer in Limburg
zaterdag 16 februari 09:54 Vrijwel onbewolkt (zonnig/helder) Maastricht 6.8 °C ZZW 3 Min: 1 Max: 12
Evenementen