Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat de website beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken, gebruiker sesies te regelen en zoekmachine vriendelijke slugs te kunnen wijzigen. Door de site verder te bezoeken, gaat u akkoord met dit gebruik. Lees meer Sluiten
Meer nieuws
Een zomer vol KLEUR
dinsdag 17 juli 10:30

In de vakantie volop KLEUR activiteiten. Je gaat je niet vervelen deze zomer. Wat dacht je van een workshop om je eigen stripverhaal te maken. Hoe zit het met gekleurde haaien en leer met je handen grottekeningen maken. Dit en nog veel meer deze vakantie, mis het niet!

Maak je eigen stripverhaal (6-12 jaar)

Zaterdag 21 juli + 4 aug| 14.00 -15.30 uur|locatie Natuurhistorisch Museum Maastricht

Ken jij onze KLEURinspecteur al? Nee? Ga dan snel een gratis speurtocht halen bij de balie van het museum. Want dat is de basis die je nodig hebt voor deze workshop. Je neemt samen met docente Nicole Mulkens van Kumulus, een kijkje in de tentoonstelling KLEUR. Daarna gaan we een heuse Whodunnit maken. Romantiek, moord, drama, geweld, humor: in jouw eigen enge/grappige/spannende strip speelt KLEUR hoe dan ook de hoofdrol... Deelname is € 9,50, (inclusief entree museum).

Reserveren via T: 043-350 5600 of klantenservice@maastricht.nl

 

Lezing ‘Haaien en roggen bekennen kleur’ 

Zondag 22 juli | 14.00 -15.00 uur|locatie Natuurhistorisch Museum Maastricht

Veel haaien en roggen danken hun naam aan een opvallende kleur of patroon. Denk aan de blauwe haai, de zebrahaai of de violette pijlstaartrog. Hun kleur is niet toevallig, maar op maat van hun omgeving en levenswijze. Tijdens een interactieve lezing door Frederik Mollen (Elasmobranch Research,  Bonheiden, België) zoeken we samen de logica achter hun verschijning. Hiermee helpen we paleontologen die maar moeten gissen naar de kleur van fossiele haaien en roggen. Omdat hun skelet uit zacht kraakbeen bestaat, vinden paleontologen niet meer dan wat losse tanden. Die zijn dan vaak ook nog eens pikzwart. Dat staat in schril contrast met de spierwitte tanden van haaien en roggen vandaag de dag. Kom zelf ontdekken hoe de vork in de steel zit. Wie goed oplet is niet alleen een stuk wijzer, maar krijgt na afloop ook een haaientand mee naar huis.

Deelname: Er zijn geen extra kosten voor deze activiteit naast de reguliere entree.

Reserveren via T: 043-350 5600 of klantenservice@maastricht.nl

 

Colour-in(g) the City TOUR  / 16+

Zaterdag 21+28 juli | 14.00 -15.00 uur|locatie centrum Maastricht

Docent Jorn Gruiters neemt je tijdens de Colouring the City Tour mee op een kleurrijke reis door de artistieke highlights van Maastricht. Van nieuw tot oud en van grijs tot regenboog. Laat je verassen door deze tour en laat je meenemen door de stad Maastricht zoals je haar nog nooit hebt gezien. Tijdens deze tour krijg je een korte fotografieworkshop waarin je zelf nog meer kleur gaat toevoegen in Maastricht. Deze  Colouring the City Tour start om 11.00U vanaf het NS station Maastricht en eindigt op het Vrijthof. Kom mee on tour en kleur de stad in! Deelname is € 9,50. Reserveren via T: 043-350 5600 of klantenservice@maastricht.nl

 

Maak je eigen camouflagedier (6-12 jaar)

Zaterdag 28 juli | 14.00 -15.30 uur|locatie Natuurhistorisch Museum Maastricht

Sommige dieren willen niet opvallen zodat ze niet gevonden kunnen worden door andere dieren die ze willen opeten. Andere dieren willen niet opvallen zodat ze de dieren die ze graag willen opeten stiekem kunnen besluipen. Daarom hebben ze een jas aan met de kleuren en vlekken van hun verstopplekje. Camouflage! In deze workshop ga je onder leiding van docente Marlies de Jong van Kumulus je dier goed verstoppen in je schilderij, door natuurkleuren te mengen die zoveel mogelijk op elkaar lijken.

Deelname is € 9,50, (inclusief entree museum).

Reserveren via T: 043-350 5600 of klantenservice@maastricht.nl

 

Workshop grottekeningen ( 5-12 jaar)

Donderdag 2 aug | 14.00 -15.30 uur| locatie Natuurhistorisch Museum Maastricht

Ben jij geïnteresseerd in de oermens en hoe hij leefde? Wil je zelf eens proberen hoe je met verschillende kleuren een grottekening maakt en wat daar allemaal bij komt kijken? Je leert het allemaal in deze workshop olv Dorieke Schreurs. Je gaat aan de slag met het maken van je eigen verf en schilderen met je handen. Geen kwasten nodig, die hadden ze in de oertijd ook niet…

In de tuin van het Natuurhistorisch Museum Maastricht ga je vervolgens echte grottekeningen maken. Vind je dit spannend? Schrijf je in en kom kleur bekennen.
Deelname is € 9,50, dit is inclusief entree museum

Reserveren via T: 043-350 5600 of klantenservice@maastricht.nl

 

Expo KLEUR

KLEUR is de gezamenlijke tentoonstelling van Centre Céramique, Kumulus en het Natuurhistorisch Museum Maastricht. Van 2 juni tot en met 18 november organiseren we kleurrijke activiteiten samen met collega-instellingen en andere partners uit de regio.

We laten je ervaren dat er kleur zit in onze stad, in de wetenschap, de kunsten en in ons cultureel erfgoed. Iedereen beleeft en interpreteert kleur anders. Kleur is licht, emotie, geur, smaak. Dus doe mee! Bezoek de uiteenlopende exposities, activiteiten en workshops. En laat je meeslepen, verleiden en onderdompelen in KLEUR. Wil je meer weten of je meteen aanmelden? Meer info op www.centreceramique.nl/kleur

 

Gebruikte trefwoorden, klik op het trefwoord voor meer artikelen over dit onderwerp:

Natuurhistorisch Museum

KLEUR

Het weer in Limburg
maandag 21 januari 11:09 Vrijwel onbewolkt (zonnig/helder) Maastricht -3.7 °C ZZW 2 Min: -8 Max: 3
Evenementen