Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat de website beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken, gebruiker sesies te regelen en zoekmachine vriendelijke slugs te kunnen wijzigen. Door de site verder te bezoeken, gaat u akkoord met dit gebruik. Lees meer Sluiten
Meer nieuws
Secret Music Sessions in Stokstraatkwartier een schot in de roos
dinsdag 24 juli 10:30

Het Stokstraatkwartier bruiste de afgelopen drie zondagen van muziek.

Het Stokstraatkwartier werd op zondag 8, 15 en 22 juli omgetoverd tot het muzikaalste stadsdeel van Maastricht. Voor velen was dit tevens de perfecte manier om in de sfeer te komen voor als men 's avonds het bijzondere concert van André Rieu bezocht. Op vier verschillende locaties in het Stokstraatkwartier verzorgden iedere zondag vier ensembles een mini-concert.

Publiek kon vanaf het Dinghuis onder leiding van de Master of Ceremony meewandelen met deze speciale muzikale tour. Per locatie kon men zo’n 20 minuten lang genieten van een prachtige performance. Daarna werd men begeleidt door de Master of Ceremony  naar de volgende locaties waar men telkens een korte introductie kreeg van het ensemble. Een romantische en muzikale wandeling door het Stokstraatkwartier die je langs de mooiste plekjes bracht. Uit allerlei windstreken zijn deze musici neergestreken in Maastricht en gaven de afgelopen weken in diverse bezettingen een open air mini-concert in het immer bruisende Stokstraatkwartier.

Ondanks de hitte waren er heel wat mensen afgekomen afgelopen zondag tijdens de laatste editie  van deze serie Secret Music Sessions. Zowel jazz, swing tot (licht) klassiek met als grote verrassing een onvervalste soulrevival stonden deze zondag op het muzikale menu. Met name het optreden van een duo ( zangeres en gitaarspeler ) die het soul gedeelte voor hun rekening namen was zeer verrassend. Hun vertolking van Back to Black ( Amy Winehouse ) werd door het publiek, dat steeds talrijker werd, beloond met een ovationeel applaus.

Al met al bleken deze Secret Music Sessions een schot in de roos. Het vrijblijvende karakter, de gratis concerten, de introductie per ensemble van de Master of Ceremony in combinatie met de pracht van dit wandelgebied zorgden voor een leuke afwisseling op de zondagmiddag. Volgend jaar weer?

 

 

 

 

 

 

Gebruikte trefwoorden, klik op het trefwoord voor meer artikelen over dit onderwerp:

Dinghuis

Secret Music Sessions

Het weer in Limburg
zaterdag 16 februari 10:37 Vrijwel onbewolkt (zonnig/helder) Maastricht 8.3 °C ZZW 3 Min: 1 Max: 12
Evenementen