Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat de website beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken, gebruiker sesies te regelen en zoekmachine vriendelijke slugs te kunnen wijzigen. Door de site verder te bezoeken, gaat u akkoord met dit gebruik. Lees meer Sluiten
Meer nieuws
Bereikbaarheid tijdens IRONMAN op 5 augustus
donderdag 02 augustus 08:00

In Maastricht en regio vindt op zondag 5 augustus 2018  de triatlon IRONMAN plaats . De route loopt door 2 Zuid-Limburgse gemeenten en 5 Belgisch-Limburgse gemeenten. De start en finish zijn in het centrum van Maastricht. Tijdens het evenement gelden verkeers- en parkeermaatregelen om alles goed te laten verlopen.

Wegafsluitingen vanwege parcours

•Tijdens de triatlon zijn de wegen die bij het parcours horen voor alle verkeer afgesloten. Bekijk  het overzicht van de afgesloten straten tijdens IRONMAN en een indicatie van de afsluitingstijden

•In dit overzicht zie je ook de tijdelijke oversteekplekken voor autoverkeer en (brom)fietsers. Deze zijn via borden duidelijk aangegeven en er staan verkeersregelaars. Volg hun aanwijzingen op. Voetgangers kunnen ook oversteken op plekken waar geen dranghekken staan, als er geen deelnemers aan komen.

•Let op: deelnemers komen niet in een peloton langs. Ze fietsen en lopen allemaal afzonderlijk en redelijk uit elkaar door de zwemwedstrijd die aan het fietsonderdeel vooraf gaat. Daarom kan het zijn dat er minutenlang niemand komt, maar de straat toch afgesloten blijft. Pas als de laatste deelnemer voorbij is, gaat de straat weer open. Bekijk de  route van IRONMAN ook op de kaart.

Hoe kom ik naar Maastricht?

•Raadpleeg voor vertrek de Slimme Kaart zodat je op de hoogte bent van de actuele verkeerssituatie, drukte op de weg en parkeerinformatie.

Auto voordelig parkeren

Maastricht heeft ruim 7.000 parkeerplaatsen. Als je de stad binnenrijdt, zie je op borden waar nog parkeerplaatsen beschikbaar zijn. Parkeer slim en houd rekening met:

•Bij P+R Maastricht Noord en P+R Maastricht Zuid parkeer je gratis als je verder reist met de bus. Buslijn 10 brengt je vanaf P+R Noord en Zuid voor € 2,- p.p. (dagretour) naar hartje stad. Groepstarief 3-5 personen: € 5,-. ◦Vanaf P+R Maastricht Zuid kun je ook reizen met buslijn 1 of 5 naar Wyck of het Centraal Station (dagretour met OV-chipkaart: € 2,60 p.p.).

◦Vanaf P+R Maastricht Noord kun je ook de Nextbike nemen naar de binnenstad. Arriva heeft een speciale zomeractie.

•Vanaf de P+W-terreinen ben je in maximaal 10 minuten lopen in het centrum. Je parkeert er voordelig voor € 6,- of € 9,- per dag:  ◦P+W Cabergerweg is een goede optie voor verkeer vanuit Eindhoven, Heerlen en België (Lanaken/Maasmechelen en Tongeren).

◦P+W Stadspark en P+W Bonnefanten zijn het best bereikbaar voor bezoekers vanuit België (Luik) of het Heuvelland.

•In het centrum zijn genoeg parkeergarages beschikbaar dicht bij het parcours. Houd er rekening mee dat de routes naar de parkeergarages mogelijk anders zijn. Volg de gele omleidingsborden. Let op: parkeergarage De Griend is de hele dag niet bereikbaar. Het gebied rondom De Griend geldt als de wisselzone van het evenement.

•Advies: laat geen waardevolle spullen achter in de auto.

Fiets

Kom je met de fiets? Dan kun je je fiets stallen in de fietsrekken of fietsenstallingen in de stad . Er zijn gratis overdekte fietsenstallingen met toezicht op de Markt, de Kesselskade en de ondergrondse stalling bij het Station. De stalling Kesselskade is op 5 augustus extra lang geopend tot 0.30 uur, de stalling is alléén bereikbaar  vanaf de Servaasbrug.

Openbaar vervoer

De bussen blijven rijden. Wel past vervoerder Arriva op een aantal trajecten het reisschema aan: bussen rijden een andere route en een deel van de route komt te vervallen.

•Er stoppen geen bussen bij de Markt en het Vrijthof. De bussen rijden tijdens IRONMAN via de Wilhelminasingel, J.F. Kennedysingel, Prins Bisschopssingel en Hertogsingel.

•Lijn 10 vanaf P+R Maastricht Noord volgt een aangepaste route via de N2, Noorderbrug en Boschstraat naar het centrum en rijdt vervolgens verder volgens de reguliere route.  Let op: de haltes Willem Alexanderweg, Fr. Romanusweg en Mosae Forum komen te vervallen. Je stapt op of uit bij de halte Boschstraat/Maagdendries. Deze halte wordt tijdelijk verplaatst naar de Maagdendries.

•Enkele buslijnen komen te vervallen op 5 augustus, onder andere de bus naar St. Pieter.

•Kijk voor meer informatie over buslijnen op de website van Arriva: www.arriva.nl/limburg.htm

•De trein rijdt volgens de normale dienstregeling, met de trein heb je geen last van omleidingen en afsluitingen als je naar het centrum van Maastricht gaat.

Extra informatie over de IRONMAN triatlon

•De organisatie verwacht meer dan 1.400 atleten (topsporters en amateurs) uit ruim 25 landen aan de start van IRONMAN Maastricht-Limburg.

•Het startschot is zondagochtend 5 augustus om 7.00 uur bij de Griend. De atleten zwemmen 3,8 km in de Maas vanaf de Griend naar het Gouvernement en terug. Vervolgens fietsen ze 2 rondes van in totaal 180 km door Nederlands en Belgisch Limburg. Tot slot lopen ze 4 rondes van in totaal 42,2 km door het historische centrum van Maastricht. De finish is op de Markt voor het stadhuis. De lopers mogen tot 0.00 uur over de finish gaan.

•Dit jaar is er ook weer een IRONMAN Sport Nightrun op vrijdag 3 augustus. De start is om 21.30 uur bij de Kesselskade, kijk hier voor de route.

•Op zaterdag 4 augustus is de IRONKIDS run, er wordt vanaf 10.00 uur gestart bij de Griend in verschillende leeftijdsgroepen en afstanden.

Meer info

Op www.ironman.com/maastricht  vind je meer informatie over de IRONMAN triatlon. Kijk op www.gemeentemaastricht.nl/ironman  als je langs het parcours woont en meer informatie wilt. Heb je een speciale vraag? Dan kun je bellen met het centrale nummer van IRONMAN: (043) 351 1806.

Gebruikte trefwoorden, klik op het trefwoord voor meer artikelen over dit onderwerp:

IRONKIDS

Het weer in Limburg
zaterdag 16 februari 10:28 Vrijwel onbewolkt (zonnig/helder) Maastricht 8.3 °C ZZW 3 Min: 1 Max: 12
Evenementen