Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat de website beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken, gebruiker sesies te regelen en zoekmachine vriendelijke slugs te kunnen wijzigen. Door de site verder te bezoeken, gaat u akkoord met dit gebruik. Lees meer Sluiten
Meer nieuws
Mathon en Glenn de helden van Maastricht
zondag 05 augustus 21:45

Een IronMan volbrengen is al een bijzondere prestatie. Daar gaan maanden, zo niet jaren, training aan vooraf. Maar met twee man is bijna onmenselijk; 3,8 kilometer zwemmen in de Maas, 180 kilometer fietsen door het Limburgse heuvelland en 42,2 kilometer hardlopen in en rond Maastricht.

Maastrichtenaar Mathon van Eijsden wilde het proberen. Tijdens de IronMan van Maastricht nam hij zijn vriend Glenn Wijntjens mee. Glenn kan zelf niet meer sporten, of lopen, door een spierziekte. Glenn en Mathon kennen elkaar nog als jonge jongens. Glenn krijgt de spierziekte Ataxie van Friedrich, en moet stoppen met voetballen. Vijftien jaar later wil Mathon zijn vriend Glenn toch laten meedoen met IRONMAN Maastricht-Limburg.

Met startnummer 299 en 300 vertrokken ze op zondagmorgen in alle vroegte (7.05 uur) toegejuicht door duizenden toeschouwers langs de Maaskade voor een onvoorstelbare tocht. De twee legden het parcours af met behulp van een bootje, een race-bakfiets en een speciale rolstoel voor het volbrengen van de laatste hindernis van de dag, de marathon.  

Ondanks deze loodzware opgave probeerden beide kanjers zoveel mogelijk te genieten van hun tocht en de vele toejuichingen van het publiek langs de route en tevens probeerden ze middels een sponsoractie een zo hoog mogelijk geldbedrag op te halen voor goede doelen in het teken van A.L.S. en Ataxie van Friedreich.

Met name tijdens et laatste onderdeel werden deze kanjers luid aangemoedigd door alles en iedereen die langs de route stond. Het waren zeker niet alleen de Maastrichtenaren die hun keel schor schreeuwden om hun blijk van waardering te geven maar ook buitenlandse supporters die dit tafereel gadesloegen hadden meteen in de gaten dat het hier om een bijzondere prestatie ging en moedigden Glenn en Mathon aan alsof het hun vrienden waren.

Rond de klok van 22.10 uur bereikten ze de finish op de Markt in Maastricht waar het publiek helemaal los ging ten faveure van deze twee kanjers.

IRONMAN Maastricht mag ‘gruuts’ zijn op deelnemers 299 en 300!

Gebruikte trefwoorden, klik op het trefwoord voor meer artikelen over dit onderwerp:
Het weer in Limburg
zaterdag 16 februari 10:23 Vrijwel onbewolkt (zonnig/helder) Maastricht 8.3 °C ZZW 3 Min: 1 Max: 12
Evenementen