Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat de website beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken, gebruiker sesies te regelen en zoekmachine vriendelijke slugs te kunnen wijzigen. Door de site verder te bezoeken, gaat u akkoord met dit gebruik. Lees meer Sluiten
Meer nieuws
Maastrichtse helden winnen allereerste André Willems Award
maandag 06 augustus 13:30

De helden van de vierde editie van de IRONMAN Maastricht worden ze al genoemd, Mathon van Eijsden en Glenn Wijntjens. Maandagmiddag ontvingen ze de allereerste André Willems Award voor hun uitzonderlijke prestatie.

Maastrichtenaar Mathon van Eijsden nam tijdens de IronMan Maastricht  zijn vriend Glenn Wijntjens mee. Glenn kan zelf niet meer sporten, of lopen, door een spierziekte. Glenn en Mathon kennen elkaar nog als jonge jongens. Glenn krijgt de spierziekte Ataxie van Friedrich, en moet stoppen met voetballen. Vijftien jaar later wil Mathon zijn vriend Glenn toch laten meedoen met IRONMAN Maastricht-Limburg.

Het een zware beproeving maar mede door de vele aanmoedigingen van het enthousiaste publiek langs de kant lukte het toch om ruim binnen tijd de finish te behalen. Om 22.10 werden ze als ware helden ontvangen bij de eindstreep op de Markt.

De André Willems Award is vernoemd naar de onlangs overleden wethouder André Willems die de IRONMAN naar Maastricht haalde.   

De André Willems Award wordt toegekend aan een deelnemer die, of een team dat, iets bijzonders koppelt aan de toch al buitengewone prestatie die IRONMAN heet. Gedacht kan worden aan bijvoorbeeld het meedoen voor een goed doel, een bijzondere voorbereiding op IRONMAN of een bijzonder levensverhaal van een deelnemer. De organisatie van IRONMAN kiest, in overleg met de gemeente Maastricht, de winnaar.

Gebruikte trefwoorden, klik op het trefwoord voor meer artikelen over dit onderwerp:

Andre Willems Award

Mathon van Eijsden

Glenn Wijntjens

Het weer in Limburg
woensdag 26 juni 20:52 Vrijwel onbewolkt (zonnig/helder) Maastricht 24.8 °C N 4 Min: 16 Max: 21
Evenementen