Home > Tom Dumoulin doneert startgeld Ridderronde aan Ironman-helden

Tom Dumoulin doneert startgeld Ridderronde aan Ironman-helden

aug 8, 2018 | Maregio

Tom Dumoulin doneert zijn startgeld van de Ridderronde aan Ironman-helden Mathon van Eijsden en Glenn Wijntjes. Dat sprak de Maastrichtenaar woensdagavond uit  voorafgaand aan de Ridderronde.

Voordat de wielerkoers in de Maastrichtse binnenstad van start ging werd Dumoulin door Burgemeester Annemarie Penn-te Strake in het zonnetje gezet vanwege zijn sterke prestaties in de Tour de France en de Giro d’Italia waarin hij beide malen een tweede plek veroverde. Daarna zei Dumoulin in een emotionele toespraak dat hij zijn startgeld aan de twee Ironman-atleten zal doneren.

Mathon van Eijsden en Glenn Wijntjens haalden de internationale pers met hun prestatie door het volbrengen van de IRONMAN Maastricht waarbij Mathon zien vriend Glenn op sleeptouw nam. Glenn kan zelf niet meer sporten, of lopen, door een spierziekte. Glenn en Mathon kennen elkaar nog als jonge jongens. Glenn krijgt de spierziekte Ataxie van Friedrich, en moet stoppen met voetballen. Ze wilden middels een sponsoractie gekoppeld aan hun deelname aan de IRONMAN Maastricht een zo hoog mogelijk geldbedrag op te halen voor goede doelen in het teken van A.L.S. en Ataxie van Friedreich.

De teller stond na afloop van hun race op 17.000 euro en door de geste van Tom Dumoulin komt hier een flinke schep bovenop.