Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat de website beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken, gebruiker sesies te regelen en zoekmachine vriendelijke slugs te kunnen wijzigen. Door de site verder te bezoeken, gaat u akkoord met dit gebruik. Lees meer Sluiten
Meer nieuws
KLEUR gaat door
dinsdag 21 augustus 08:30

Ook na de zomervakantie gaat project KLEUR gewoon door.

Er staan voor de komende periode weer genoeg nieuwe KLEUR activiteiten op de planning. Onder andere een rondleiding in de St. Servaas, een lezing over kleurrijke insecten, Engelstalige stadstours en een workshop Maak je eigen verf met natuurlijke pigmenten. Ook de expo’s zijn nog te bezichtigen in Centre Céramique, het Natuurhistorisch Museum, de St. Servaasbasiliek en de Helpoort.

Rondleiding ”De kleurenpracht van een kathedraal”

Zondag 26 aug | 14.00 -15.30 uur | locatie St. Servaasbasiliek

Een rondleiding door de mooiste basiliek van Maastricht met de nadruk op kleur. Het gebruik van kleur in de liturgie, kleurrijke reliekenhouders en de veranderende (kleur)schilderingen in de basiliek door de eeuwen heen kun je allemaal in deze rondleiding ontdekken.

Lezing over Insecten en Kleur

Zondag 2 sept | 14.00 -15.00 uur | locatie Natuurhistorisch Museum Maastricht

Museumbioloog Paul Beuk vertelt in deze lezing over het gebruik van kleur in de insectenwereld. Verleiden, verbergen, verorberen… Welke tactieken gebruiken insecten om te overleven of juist om nog meer op te vallen? Beuk weet hier alles van en zal aan de hand van diverse beelden het publiek trakteren op zijn kennis op dit gebied.

Workshop Maak je eigen verf met natuurlijke pigmenten

zaterdag 15 september | 14.00 – 15.30 uur | locatie Natuurhistorisch Museum Maastricht

Wil jij ook je eigen verf maken met natuurlijke pigmenten? Je eigen kleur laten zien?  Je leert het in deze workshop van beeldend kunstenaar Dorieke Schreurs. Je ontdekt hoe je lokale grondstoffen en producten gebruikt om je eigen pigment te maken. Vervolgens zet je je eigen pigment om in verf waarmee je gaat schilderen.

Wandeltochten in Nederlands en Engels door Meet Maastricht

Vanaf 15 september start Meet Maastricht met KLEUR tours in Maastricht. Zij organiseren deze tours voor (niet) Nederlandstaligen en internationale studenten. De voertaal van deze tours is afwisselend Engels en Nederlands. Check de website www.meetmaastricht.eu  of hun FB pagina wanneer welke tour plaatsvindt.

Lezing Kleur herkennen is kleur bekennen

Zondag 23 september | 14.00 -15.00 uur | locatie Natuurhistorisch Museum Maastricht

In de natuur zijn kleuren ontzettend belangrijk. Denk aan mannetjesvogels, die met hun verenpak hun uiterste best doen om een vrouwtje te versieren. En de mannetjes van onze inheemse stekelbaarsjes verschieten van kleur om het andere geslacht te verleiden, maar ook om de concurrentie te laten zien: wegwezen jij! Welke rol speelden kleuren in de oertijd? Misschien wel dezelfde als nu? Dr. Eric Mulder, Natura Docet Wonderryck Twente, Denekamp, gaat in deze lezing op dit soort vragen in.

Expo KLEUR

KLEUR is de gezamenlijke tentoonstelling van Centre Céramique, Kumulus en het Natuurhistorisch Museum Maastricht. Van 2 juni tot en met 18 november worden KLEUR activiteiten samen met collega-instellingen en andere partners uit de regio georganiseerd. Je ervaart dat er kleur zit in onze stad, in de wetenschap, de kunsten en in ons cultureel erfgoed. Iedereen beleeft en interpreteert kleur anders. Kleur is licht, emotie, geur, smaak. Dus doe mee! Bezoek de uiteenlopende exposities, activiteiten en workshops.

Voor meer info, prijzen en reserveren www.centreceramique.nl/kleur .

Gebruikte trefwoorden, klik op het trefwoord voor meer artikelen over dit onderwerp:

Kumulus

Natuurhistorisch Museum

KLEUR

Het weer in Limburg
vrijdag 19 juli 08:07 Zwaar bewolkt Maastricht 17.1 °C WZW 2 Min: 15 Max: 23
Evenementen