Home > Boomstammen komen tot leven in Stadspark

Boomstammen komen tot leven in Stadspark

aug 22, 2018 | Maregio

Je hebt ze wellicht al gezien. De drie boombeelden in het Stadspark. De bever, de vissen en de kleine beestjes zijn een prachtige manier om de bomen die op Tapijn niet meer konden blijven staan een nieuwe plaats en bestemming te geven.

De boombeelden zijn onderdeel van “Natuurgluren”, een project met als doel mensen bewuster te maken van de dynamische (stads)natuur op en rond  Tapijn. Via de boombeelden, QR-codes die gescand kunnen worden en een website kun je – vanaf 22 september –  filmpjes, foto’s en informatie vinden over natuur op Tapijn. Een nieuwe manier van Tapijn beleven en een kijkje in de vaak verborgen natuur die er ondanks alle bedrijvigheid gewoon zijn gang blijft gaan.

Deze week is boombeeldkunstenaar Roel van Wijlick aan de slag gegaan met zijn kettingzaag om drie nieuwe kunstwerken te creëren.  

Het eerste werk was ‘De wijze Uil’ en het tweede ‘Een verlichte denker met hond’. Wil je weten wat het derde wordt neem dan eens een kijkje in het stadspark waar Roel nog t/m donderdag aan het werk is.