Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat de website beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken, gebruiker sesies te regelen en zoekmachine vriendelijke slugs te kunnen wijzigen. Door de site verder te bezoeken, gaat u akkoord met dit gebruik. Lees meer Sluiten
Meer nieuws
Recordzomer voor Geusseltbad Maastricht
woensdag 22 augustus 11:00

Zo’n 40.000 bezoekers maakten afgelopen zomervakantie (7 juli t/m 19 augustus 2018) gebruik van de uiteenlopende faciliteiten van het Geusseltbad in Maastricht, dat dit jaar haar 5-jarig jubileum viert.

Op de drukste dag – dinsdag 7 augustus – werd een bezoekersaantal van 2.300 gehaald. Het totale bezoekersaantal is een stijging van ruim 40% t.o.v. de zomervakantie van vorig jaar.

Zomeranimatie

De hoge temperaturen waren directe aanleiding voor het flinke aantal bezoekers, dat verkoeling zocht in het buitenbad en de vier binnenbaden van het Geusseltbad. Maar er werd ook de hele zomer gezorgd voor voldoende vertier. Zo was er vier dagen per week een variërend animatieprogramma in de binnenbaden en op de ligweide, waardoor bezoekers zich o.a. konden vermaken met de waterstormbaan, de “buikschuifsjoelbak” en een potje AquaSoccer.

Volwassenen konden van maandag tot en met donderdag in beweging blijven met sportieve groepslessen en banenzwemmen. Ook kon men doordeweeks genieten van een verkoelende plons tijdens het voordelige Happy Hour zwemmen tussen 16.00-18.00 uur. Al met al bleek het aanbod en het Geusseltbad een aantrekkingskracht te hebben op een divers en ook internationaal publiek, dat wekenlang genoot van de gezellige sfeer en moderne faciliteiten. De ligstoelen en parasols op de ligweide werden zeer gewaardeerd door het publiek, temeer omdat maar weinig buitenbaden dat aanbieden. De tropische zomerweken zijn zonder noemenswaardige incidenten verlopen.

Seizoensafsluiting 

Met de positieve weersverwachtingen in het vooruitzicht, zal de zomer van 2018 zich nog uitrekken tot in september. In het naseizoen – van maandag 20 augustus t/m zaterdag 22 september – zal het buitenbad bij goed weer dagelijks geopend zijn van 12.00-18.00 uur. Daarnaast zijn de binnenbaden op weekdagen geopend van 10.00-16.00 uur en in het weekend van 11.00-17.00 uur, met ruimere openingstijden op de woensdagmiddag (tot 18.00 uur) en familiezwemmen op zondagochtend (van 09.00-11.00 uur).

Na een zomer vol verkoeling voor de baasjes, wordt het seizoen op zondag 23 september traditioneel afgesloten met de razend populaire Hondenplons. Een hele hoop trouwe viervoeters zullen dan voor de laatste keer van het jaar gebruik maken van het buitenbad. Voor €1,00 per hond en per persoon (incl. een tombola-lot per kaartje) kan er van 12.00-16.00 uur naar hartenlust gespeeld en gesparteld worden in het water.

 

 

 

Gebruikte trefwoorden, klik op het trefwoord voor meer artikelen over dit onderwerp:

zomer

Zwemmen

Het weer in Limburg
zondag 25 oktober 11:55 Zwaar bewolkt en regen Maastricht 12.2 °C ZZW 4 Min: 12 Max: 14
Evenementen