Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat de website beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken, gebruiker sesies te regelen en zoekmachine vriendelijke slugs te kunnen wijzigen. Door de site verder te bezoeken, gaat u akkoord met dit gebruik. Lees meer Sluiten
Meer nieuws
Bezoek ‘on-Nederlandse’ wijnstreek in eigen land
zaterdag 25 augustus 08:30

Internationaal gezien, worden steeds meer prijzen in de wacht gesleept met wijn van Nederlandse bodem uit Maastricht en omgeving.

Volgens de vinologen Annaline Doelen en Maurice Warnier, is de Limburgse wijnstreek klaar voor een wijnroute langs wijngaarden en wijnboeren, mét de uitleg die deze wijnen verdienen. De twee ondernemers starten nu met dagtrips waarbij de bezoeker - te voet, per fiets, auto, bus of helikopter - de wijnstreek in de omgeving van Maastricht ontdekt. Geïnteresseerden boeken de wijntrip via de uitagenda van bezoekmaastricht.nl of rechtstreeks via vinteur.nl.

Wijnmakers uit Maastricht en omgeving als Stan Beurskens (wijngaard St. Martinus) of Mathieu Hulst (wijngaard Apostelhoeve) worden in het oog gehouden. Maar zo zijn er wel 20 innovatieve of authentieke wijnmakers uit de regio die een ereplaats verdienen in de wijnwereld.

Maurice Warnier, gids van de wijnreizen: “Per toeval ontdekte ik dat we in Limburg al jaren kwaliteitswijnen produceren die keer op keer in de prijzen vallen. En als het voor mij als Limburger al een verrassing is, dan moet dit wel een te goed bewaard geheim zijn in de wereld.” Annaline Doelen, eigenaar van wijnrestaurant Mes Amis werd vorig jaar uitgeroepen tot ‘ambassadrice van de Limburgse Wijn’. Ook zij maakt zich sterk om het regionale wijntoerisme op de kaart te zetten. “In mijn wijnrestaurant schenk ik uitsluitend wijnen uit de regio omdat deze wijnen het verdienen om geproefd te worden. Geen enkele gast die nog naar een buitenlandse wijn vraagt.”

Aftrap wijntrip

Tijdens de officiële aftrap van de wijntrips op donderdag 23 augustus  ervaarden al enkele wijnschrijvers zoals Frank Smulders (eerste Master in Wine van Nederland) en Willem Kool (De Telegraaf) de wijnroute langs een viertal wijnmakers. De dagtrip eindigde op de stand van ’t Preuvenemint waar alle 20 wijnmakers elk hun beste wijn presenteren. Tot en met aanstaande zondag kunnen alle liefhebbers de regionale wijn en spijs combinaties proeven op de Mes Amis-stand van het culinaire event in Maastricht.

 

Gebruikte trefwoorden, klik op het trefwoord voor meer artikelen over dit onderwerp:

Wijnrestaurant Mes Amis

Het weer in Limburg
maandag 26 juli 20:49 Zwaar bewolkt en regen Maastricht 18.1 °C ZZW 2 Min: 15 Max: 20
Evenementen