Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat de website beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken, gebruiker sesies te regelen en zoekmachine vriendelijke slugs te kunnen wijzigen. Door de site verder te bezoeken, gaat u akkoord met dit gebruik. Lees meer Sluiten
Meer nieuws
Open Dag Boulodrôme Maastricht met de nodige carambolages en casquettes
zaterdag 08 september 18:15

Niet alleen in Stadion de Geusselt bij MVV maar ook bij de buren van Boulodrôme Maastricht, dat eind oktober 2017 van start ging, kon men op zaterdag 8 september terecht om een kijkje te nemen tijdens de open dag.

Op de buiten- en binnenbanen van Sportpark Geusselt kon kennis worden gemaakt met de 'gezelligheidssport' petanque, in de volksmond ook wel jeu-de-boules geheten.

Deze dag werd er speciale aandacht geschonken aan de mogelijkheden voor mensen met een beperking, en zijn er informatie stands voor onder andere de halcompetitie en voor gezelligheidsvereniging Click4Friends. Medewerkers van het Boulodrôme waren aanwezig om de spelregels uit te leggen en uiteraard kon er geoefend worden. Voor de kids was er een aparte oefenbaan waar ze onder begeleiding konden oefenen.

Competitie en recreatie

De binnenbanen voor het van oorsprong Franse spel met metalen ballen, werden vorig jaar oktober in gebruik genomen. De buitenbanen zijn dit voorjaar aangelegd. Er wordt het hele jaar door op gespeeld, zowel recreatief als in competitieverband. Er kunnen wedstrijdspelers terecht, maar ook recreatiespelers, verenigingen, vriendengroepen, sponsoren, bedrijven of scholen. 

Lokale ster

Op de banen is vorig weekend nog een groot Internationaal toernooi gehouden met toppers uit Nederland, België en Duitsland.  40 teams streden om de prijzen van het Mosapetanca toernooi. Er deden meervoudige WK-gangers aan het toernooi mee. In het winnende team zat een lokale ster: Eric Berghmans.

Wilt u meer informatie of een andere keer komen kijk dan voor meer informatie op de website: www.boulodromemaastricht.nl

 

 

 

Gebruikte trefwoorden, klik op het trefwoord voor meer artikelen over dit onderwerp:

Boulodrôme Maastricht

Het weer in Limburg
woensdag 26 juni 21:01 Vrijwel onbewolkt (zonnig/helder) Maastricht 24.8 °C N 4 Min: 16 Max: 21
Evenementen