Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat de website beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken, gebruiker sesies te regelen en zoekmachine vriendelijke slugs te kunnen wijzigen. Door de site verder te bezoeken, gaat u akkoord met dit gebruik. Lees meer Sluiten
Meer nieuws
Maastricht loopt uit voor Het Parcours
zondag 09 september 18:15

Met een ferme slag op de grote trom van philharmonie zuidnederland openden wethouder Jim Janssen ( die onder meer cultuur in zijn portefeuille heeft ) en Huub Stapel van Toneelgroep Maastricht even na 12 uur zondagmiddag op de Markt de 23e editie van het Parcours.

Met het thema ‘grenzeloos’ trad Het Parcours dit jaar voor het eerst buiten de grenzen van de stad Maastricht. Culturele gezelschappen en bezoekers vanuit de Euregio en ver daarbuiten kwamen naar de stad. Door dit thema en de samenwerking met Open Monumentendag, Autoloze Zondag en Europe Calling heeft men een bijzondere, record overschrijdende invulling gegeven aan het programma van Het Parcours 2018.

Tijdens Het Parcours gaven theaters, toneelgezelschappen, musea en andere culturele instellingen een voorproefje van hun programma voor het komende seizoen.

Op diverse podia en mooie plekjes in Maastricht gaven amateurs en professionals diverse sprankelende optredens. Zo kon het publiek, dat ook dit jaar in volle getale aanwezig was, genieten van onder meer philharmonie zuidnederland, ’t Mestreechs Volleks Tejater, Dorona Alberti , Rock4 en Maos en Neker. Maar er stond meer op het menu van Het Parcours: van jazz tot rock van dans tot musical, van film tot een hilarische Comedy Wash in de wasserette van het Student Hotel, van poppenkast tot harmonieoptredens en van  tentoonstellingen tot voorgedragen gedichten. Op de Boschstraat ontstond een heuse discoparty en informatie over deelnemende gezelschappen kon men verkrijgen bij de diverse stands. Bezoekers konden ook al een eerste fictieve impressie krijgen van de nieuwe grote zaal van Theater aan het Vrijthof middels een VR-bril.

Met name rond de grote podia (Markt, Bassin en grasveld voor Lumière) was het een drukte van jewelste. Ook het Eiffelgebouw, de Muziekgieterij en het onlangs geopende Hotel Monastère  mochten heel wat bezoekers verwelkomen.

Naast de reguliere programmering waren er ook dit jaar weer vele side events waar het publiek terecht kon om de nodige cultuurvoorproefjes tot zich te nemen.

Morgen op deze site een uitgebreid fotoverslag van Het Parcours 2018.

Gebruikte trefwoorden, klik op het trefwoord voor meer artikelen over dit onderwerp:

Theater aan het Vrijthof

philharmonie zuidnederland

Lumière

Mestreechs Volleks Tejater

Bassin

Eiffelgebouw

Het Parcours

Het weer in Limburg
woensdag 26 juni 19:50 Vrijwel onbewolkt (zonnig/helder) Maastricht 26.3 °C N 3 Min: 16 Max: 21
Evenementen