Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat de website beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken, gebruiker sesies te regelen en zoekmachine vriendelijke slugs te kunnen wijzigen. Door de site verder te bezoeken, gaat u akkoord met dit gebruik. Lees meer Sluiten
Meer nieuws
Literaire Zomer: Bert Wagendorp: Ventoux bij Boekhandel Dominicanen
dinsdag 11 september 15:30

Het 19e trinationale literatuurfestival Literarischer Sommer | Literaire Zomer biedt Duitse, Vlaamse en Nederlandse lezers de gelegenheid literatuur uit eigen land en uit hun buurland te leren kennen en tijdens lezingen met auteurs in gesprek te gaan.

‘Ventoux’ van Bert Wagendorp is inmiddels uitgegroeid tot een moderne Nederlandse klassieker. met meer dan 150.000 verkochte exemplaren. In het kader van “Literaire zomer’ komt Bert Wagendorp donderdag 13 september om 19.30 uur over het boek vertellen.

Ventoux vertelt het verhaal van de jonge, veelbelovende dichter Peter Seegers, die op 25 juni 1982 verongelukt op de Mont Ventoux. Dertig jaar later gaan zijn vijf beste vrienden, vier mannen en een vrouw, terug naar de Provence. Wat is er al die jaren geleden gebeurd? Kun je keuzes tenietdoen? Wat doet de tijd? Wat ís de tijd? Kan liefde een hechte vriendschap breken? Kun je schuld hebben aan het noodlot? En wat moet je nog, als je de vijftig nadert?

 

Gebruikte trefwoorden, klik op het trefwoord voor meer artikelen over dit onderwerp:

Ventoux

Bert Wagendorp

Het weer in Limburg
woensdag 20 februari 17:18 Zwaar bewolkt Maastricht 10.8 °C ZW 3 Min: 4 Max: 11
Evenementen