Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat de website beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken, gebruiker sesies te regelen en zoekmachine vriendelijke slugs te kunnen wijzigen. Door de site verder te bezoeken, gaat u akkoord met dit gebruik. Lees meer Sluiten
Meer nieuws
Stadsgesprek #7: BM meets BM: De BurgeMeester en de Bekende Maastrichtenaar
woensdag 12 september 14:00

Na een publieksgesprek en een Burgerbegroting, wordt Annemarie Penn-te Strake dit jaar geïnterviewd door niemand minder dan Cécile Narinx.

Je hoort het vaak: “Maastricht is een stad met twee gezichten”. We koesteren wat lokaal is, eigen, traditie. Maar we worden ook steeds meer een kosmopolitische stad die een wereld van vernieuwing omarmt. Maastricht heeft diverse musea en twee kunstacademies, maar ook allerlei ‘culturele broedplaatsen’, afbrokkelende parochies en een groeiende universiteit. We koesteren het Mestreechs, maar het Engels lijkt soms wel de voertaal geworden. We hebben Rieu en de Philharmonie, maar ook eindeloos veel amateurkoren en -harmonieën. We maken kunstig onze eigen carnavals-pekskes, maar ook FashionClash siert de stad.

Die werelden gaan niet altijd samen. In het Stadsgesprek dat Cécile Narinx met Annemarie Penn-te Strake zal voeren, gaan we op zoek naar waar het schuurt, maar ook naar waar het ‘werkt’. We richten ons vooral op de rol die grote en kleine, gesubsidieerde en zelfstandige culturele ondernemers, amateurkunstenaars en buurtactivisten daarin spelen. En hoe laveert de burgemeester zichzelf en haar stad tussen lokaal en kosmopolitisch, tussen kunst en kitsch, tussen broedplaats en museum, de designer jurk en het trainingspak?

Kom naar het Stadsgesprek, praat en luister mee.

Datum: zondag 16 september

Tijd: 14:30 uur – 16.30 uur

Locatie: Centre Céramique Maastricht

Toegang: gratis

        

Gebruikte trefwoorden, klik op het trefwoord voor meer artikelen over dit onderwerp:

Burgemeester Penn-te Strake

Debatcentrum Sphinx

Stadsgesprek

Het weer in Limburg
woensdag 20 februari 16:46 Zwaar bewolkt Maastricht 11.1 °C ZW 3 Min: 4 Max: 11
Evenementen