Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat de website beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken, gebruiker sesies te regelen en zoekmachine vriendelijke slugs te kunnen wijzigen. Door de site verder te bezoeken, gaat u akkoord met dit gebruik. Lees meer Sluiten
Meer nieuws
Beduidend meer passagiers en vrachtverkeer vanaf Maastricht Aachen Airport
dinsdag 11 september 13:30

Zowel het passagiersvervoer als het vrachtverkeer vanaf Maastricht Aachen Airport is in het tweede kwartaal enorm toegenomen, zo blijkt uit kwartaalcijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Het vrachtvervoer verdubbelde. Er waren anderhalf keer meer passagiers.

Waren er in het tweede kwartaal van 2017 ruim 55.000 passagiers, in diezelfde periode dit jaar bedroeg dat aantal ruim 83.000.

In het eerste kwartaal van 2017 werd op de Limburgse luchthaven in totaal ruim 31.266 ton vracht vervoerd. Van april tot en met juni 2017 was dat nog 16.325 ton. Deze laatste ontwikkeling is mede te danken aan het feit dat andere luchthavens zoals Eindhoven en Schiphol bijna hun grenzen bereikt hebben. Vrachtmaatschappijen zoeken daarom naar nieuwe mogelijkheden.

Landelijk gezien lag de omzet van de dienstverleners voor het vervoer door de lucht, waaronder ook de luchthavens vallen, bijna 6 procent hoger dan in het tweede kwartaal van 2017. Vooral de toename van het aantal reizigers dat gebruikmaakt van de luchthavens heeft hieraan bijgedragen. De luchtvaartmaatschappijen realiseerden in het tweede kwartaal van 2018 4,3 procent meer omzet ten opzichte van dezelfde periode in 2017. Zowel in het passagiers- als in het goederenvervoer lag de omzet hoger.

 

 

Gebruikte trefwoorden, klik op het trefwoord voor meer artikelen over dit onderwerp:

Vliegverkeer

Het weer in Limburg
woensdag 20 februari 16:58 Zwaar bewolkt Maastricht 11.1 °C ZW 3 Min: 4 Max: 11
Evenementen