Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat de website beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken, gebruiker sesies te regelen en zoekmachine vriendelijke slugs te kunnen wijzigen. Door de site verder te bezoeken, gaat u akkoord met dit gebruik. Lees meer Sluiten
Meer nieuws
Albert Verlinde en Lian Doesburg nieuwe commissarissen MECC Maastricht
dinsdag 11 september 13:45

MECC Maastricht heeft twee nieuwe leden in haar Raad van Commissarissen (RvC). Vandaag heeft het college van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Maastricht mevrouw Lian Doesburg en de heer Albert Verlinde tot commissaris van MECC Maastricht BV benoemd.

Met terugwerkende kracht zal de RvC per 1 september 2018 bestaan uit vier leden, voorzitter RvC de heer Jan Lamkin en de leden Prof. Dr. Marielle Heijltjes, Drs. Lian Doesburg RA en de heer Albert Verlinde. Hiermee is de RvC uitgebreid in lijn met de groeiende portefeuille, de verbouwingsplannen en de internationale ambities van MECC Maastricht.

Ervaring

De twee nieuwe leden brengen ruime managementervaring met zich mee. Lian Doesburg is Directeur Accountancy bij ABAB Accountants en Adviseurs voor vestigingen in Waalwijk en Breda. Daarnaast is zij als docent bij AVANS Hogeschool betrokken bij de academie voor Financieel Management (AFM) in ’s-Hertogenbosch. Lian startte haar carrière bij Deloitte Accountants, waarna zij in de functie van concern-controller de overstap maakte naar het bedrijfsleven. In de rol van interim freelance finance professional heeft zij diverse (inter)nationele bedrijven bijgestaan. Tevens is Lian Lid van de Raad van Toezicht van praktijkschool MET te Waalwijk. Ook heeft zij uitgebreide ervaring in ontwikkelingen van publiek private samenwerkingen.

Albert Verlinde is sinds 2015 Algemeen Directeur van Stage Entertainment Nederland. Als oprichter en eigenaar van Albert Verlinde Entertainment was hij daarvoor al 15 jaar actief als producent van musicals, toneelstukken en theaterconcerten. Albert is daarnaast al 25 jaar werkzaam als televisiemaker. Tevens is Albert ambassadeur van de BankGiroLoterij, de cultuurloterij van Nederland en is voorzitter van de Stichting Nationale Boomfeestdag. Albert was lid van het bestuur van de Stichting Musical Awards en van het Nationaal Comité 200 jaar Koninkrijk. Zijn maatschappelijke betrokkenheid vormde de basis voor de oprichting van de Stichting Nationaal Theater Fonds. Deze stichting is opgezet om grootschalig theateraanbod in de regio te stimuleren. In 2010 werd Albert benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau vanwege zijn bijdrage aan de Nederlandse cultuur.

Uitbreiding

De benoeming van deze leden komt mede voort uit het, vanwege gezondheidsredenen, aftreden van de heer Lodewijk van der Grinten. Voorzitter RvC Jan Lamkin: ‘We zijn zeer dankbaar voor zijn betrokkenheid en al het werk dat Lodewijk van der Grinten verricht heeft. Tegelijkertijd zijn we verheugd over de benoeming van de twee nieuwe commissarissen’.

Alle betrokkenen hebben het volste vertrouwen in de toekomst en in de rendabiliteit van de investeringen relaterend aan de verbouwing. Echter de uitwerking en de implementatie van het nieuwe businessplan, waarbij de omzet aanzienlijk moet groeien, zal de komende jaren extra aandacht vragen van de directie en toezichthouder. Om die reden is de Raad van Commissarissen tijdelijk, voor een periode tot aan de AvA 2022, uitgebreid van drie naar vier leden. We zijn ervan overtuigd dat beiden een belangrijke rol zullen spelen in onze verdere internationale ontwikkeling.

Gebruikte trefwoorden, klik op het trefwoord voor meer artikelen over dit onderwerp:

Albert Verlinde

Lian Doesburg

Het weer in Limburg
woensdag 20 februari 16:45 Zwaar bewolkt Maastricht 11.1 °C ZW 3 Min: 4 Max: 11
Evenementen