Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat de website beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken, gebruiker sesies te regelen en zoekmachine vriendelijke slugs te kunnen wijzigen. Door de site verder te bezoeken, gaat u akkoord met dit gebruik. Lees meer Sluiten
Meer nieuws
Citrienfonds.nl laat zien hoe de zorg beter kan èn betaalbaar blijft
donderdag 13 september 11:30

De maatschappelijke uitdaging om de zorg beter, toegankelijk en betaalbaar te houden was in 2014 de aanleiding voor de minister van Volksgezondheid Welzijn en Sport (VWS) om het Citrienfonds op te richten.

Met de umc's als initiatiefnemer werken vele partijen in de zorg gezamenlijk aan het verbeteren van de zorg met als kerndoelstelling: de juiste zorg, met de juiste informatie op de juiste plek. Vier jaar Citrienfonds heeft veel oplossingen opgeleverd. Zoals zorg op maat dichtbij huis, het eenduidig vastleggen van zorginformatie, terugdringen van zorg zonder toegevoegde waarde, innovatieve e-health vormen en kwaliteitsinformatie om de zorg te verbeteren. De eerste resultaten en praktische voorbeelden gratis te downloaden via www.citrienfonds.nl .

Citrienfonds in het Maastricht UMC+

In totaal omvat het Citrienfonds 5 programma’s met meer dan 100 projecten. Waarvan er maar liefst 19 uitgevoerd zijn in het Maastricht UMC+. De afdeling Orthopedie ontwikkelt bijvoorbeeld een digitaal dashboard dat de patiënt invult en beheert. Dit vormt de basis voordat de patiënt in gesprek gaat met de zorgverlener. Dit is onderdeel van het programma e-Health. Maastricht UMC+ werkt in het programma Regionale oncologienetwerken intensief samen met verschillende ziekenhuizen in Zuid-Oost Nederland. Ze werken aan het project Elektronische gegevensuitwisseling met XDS om patiëntgegevens en beelden in het regionale oncologienetwerk goed en snel uit te kunnen wisselen.

Wil je meer weten over wat deze en de vele andere Citrienfondsprojecten kunnen betekenen voor je werk? Resultaten zoals onderwijsmodules, kernsets, roadmaps, apps, toolkits die je eenvoudig kan toepassen in je eigen praktijksituatie. Kijk dan op www.citrienfonds.nl .

Volg het Citrienfonds

De komende jaren gaat het Citrienfonds door. In het hoofdlijnenakkoord medisch-specialistische zorg 2019-2022 is 20 miljoen beschikbaar gesteld voor een vervolg van het Citrienfonds. Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen? Volg het Citrienfonds dan via LinkedIn. En op 25 januari 2019 is er een Inspiratiebijeenkomst: noteer deze datum vast in je agenda. Meer over het Citrienfonds? Bekijk de animatie.

Gebruikte trefwoorden, klik op het trefwoord voor meer artikelen over dit onderwerp:

Citrienfonds

Het weer in Limburg
woensdag 20 februari 16:44 Zwaar bewolkt Maastricht 11.1 °C ZW 3 Min: 4 Max: 11
Evenementen