Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat de website beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken, gebruiker sesies te regelen en zoekmachine vriendelijke slugs te kunnen wijzigen. Door de site verder te bezoeken, gaat u akkoord met dit gebruik. Lees meer Sluiten
Meer nieuws
Prof. dr. Martin Paul herbenoemd als voorzitter van de UM
donderdag 13 september 14:00

De Raad van Toezicht van de Universiteit Maastricht heeft besloten prof. dr. Martin Paul te herbenoemen als Voorzitter van de Universiteit Maastricht voor een laatste termijn van vier jaar vanaf 1 mei 2019.

De beslissing van de Raad van Toezicht is gebaseerd op het positieve advies van de Benoemingsadviescommissie (BAC) in juli. Deze commissie is samengesteld in overleg met de Universiteitsraad, het College van Decanen en de overige twee leden van het College van Bestuur.

“Met zijn open communicatiestijl, internationale academische achtergrond en uitgebreide wetenschappelijke en bestuurlijke ervaring past Martin Paul uitstekend in het huidige profiel van de Universiteit Maastricht. Hij is bovendien een echte teamspeler die samen met zijn collega’s in het College van Bestuur positief leiderschap biedt aan de Universiteit Maastricht,” zegt Annelies van der Pauw, voorzitter van de Raad van Toezicht. “Martin Paul staat open voor discussie, onderhoudt korte en open communicatielijnen en is transparant in zowel zijn stijl van leidinggeven als de interactie met interne en externe belanghebbenden. Een voorzitter met dergelijke communicatievaardigheden is van grote waarde voor de universiteit en de (Eu)regio. Het huidige College van Bestuur heeft een goede chemie. Met dit College hebben we een team dat in staat is onze innovatieve onderwijsmethode en ons onderzoek, onze rol in de Brightlands Campussen en onze internationale positie op een duurzame manier verder te ontwikkelen in overeenstemming met ons strategisch programma “Community at the CORE”.”

In zijn huidige termijn heeft Martin Paul de internationale focus van de UM uitgebreid naar de stad Maastricht en de provincie Limburg. De Brightlands Campussen zijn gegroeid en dat heeft een positief economisch effect gehad op de regio. Martin Paul wil zijn derde termijn gebruiken voor het versterken van de internationale positie van de UM, haar positie in de (Eu)regio, en haar ambitie om een echte Europese universiteit in een wereldwijde context te worden. Daarnaast zal hij uitvoering geven aan de strategische ambitie van de UM om haar academisch profiel te verbreden.

Martin Paul: “Ik vind het een grote eer dat ik de gelegenheid krijg deel te blijven uitmaken van het College van Bestuur van de UM en ik zie uit naar het behouden en uitbreiden van de interactie met mijn collega’s, de universitaire gemeenschap en onze externe partners.”

Het College van Bestuur wordt gevormd door prof. dr. Martin Paul (Voorzitter), prof. dr. Rianne Letschert (Rector Magnificus) en dr. Nick Bos (Vicevoorzitter).

Gebruikte trefwoorden, klik op het trefwoord voor meer artikelen over dit onderwerp:

Prof dr Martin Paul

Het weer in Limburg
woensdag 20 februari 16:54 Zwaar bewolkt Maastricht 11.1 °C ZW 3 Min: 4 Max: 11
Evenementen